США модернізує зенітні ракетні комплекси «Avenger»

США модернізує зенітні ракетні комплекси Avenger

Армія США планує модернізувати зенітні ракетні комплекси ближньої дії AN/TWQ-1 «Avenger», які з минулого року повернули на службу не в останню чергу завдяки російській загрозі.

Про це повідомляє The Defence Blog з посиланням на The Army News Service.

Під час повернення зі зберігання, деякі ЗРК отримали новий режим наведення «Slew-to-Cue», що дозволяє модулю автоматично повертатися і наводитися на цілі за цілевказанням радарів.

Решта комплексів, отримає це оновлення до кінця 2020 року, вже як частину нової двоетапної програми продовження терміну служби, відомої як SLEP.

США модернізує зенітні ракетні комплекси Avenger

Другий етап оновлення SLEP включає в себе модернізацію системи розпізнавання «свій-чужий», комп'ютера управління вогнем, системи кондиціонування і опалювання, заміну аналогового обладнання зв'язку на цифрове, а також новий кулемет 50-го калібру.

Початок другого етапу планується на 4-й квартал 2020 року, а завершення до 2023 року.

Разом з 5-м батальйоном SHORAD (Short-Range Air Defense) 4-го зенітно-артилерійського плку, який розгорнутий минулого року в Німеччині, на активній службі в армії США перебувають, ще чотири окремі батареї «Avenger»: одна в Кореї, одна в Форт Сілл, одна в Форт Кемпбелл, Кентуккі; та одна у Форт Брегг, Північна Кароліна.

План Пентагону – в кінцевому підсумку знову мати 10 батальйонів SHORAD, які свого часу були скорочені. У майбутньому підрозділи будуть переозброєні на універсальні системи IM-SHORAD на платформі Stryker, яка озброєна двома ракетами «Hellfire», чотирма зенітними ракетами «Stinger», а також 30-мм гарматою та 7,62-мм кулеметом.