Хто охоронятиме кордон? — Держприкордонслужба недобрала майже 1,5 тис. призовників

Хто охоронятиме кордон

В Україні завершилась призовна кампанія «Весна-2019», за результатами якої Державна прикордонна служба недобрала майже 1,5 тис. призовників до планового укомплектування.

Результати призову оголосила пресслужба Сухопутних військ ЗС України, до складу яких входять військові комісаріати та центри комплектування:

Військовими комісаріатами України було призвано та направлено до військ (сил) — 17 370 осіб, у тому числі до Збройних Сил України — 9 000 осіб, Національної гвардії України — 5 152 осіб, Державної спеціальної служби транспорту України — 600 осіб, Державної прикордонної служби України – 2 618 осіб, тобто військові комісаріати виконали державне завдання на 100%.

І хоча повідомляється про 100% виконання державного завдання, насправді постанова КМУ від 27 березня 2019 р. № 188-р передбачала призов до Державної прикордонної служби, яка входить до структури МВС — 4000 осіб, що на 1382 особи більше аніж фактично призвано.

Довідка щодо чисельності призовів на СВС 2015-2019 рр. »»

Нагадаємо, що у прикордонній службі від минулого року складається катастрофічна ситуація із укомплектуванням військовослужбовцями за контрактом, не в останню чергу завдяки тому, що на відміну від ЗСУ, там свого часу не підвищили грошове забезпечення. Відповідно керівництвом ДПСУ було прийнято рішення всіх контрактників направити для служби на пункти пропуску, а для охорони кордону набрати збільшену кількість призовників.