Попри всі випробування МОУ прописало техумови під одного постачальника бронежилетів

Корсар від Темп-3000

Попри результати випробувань трьох різних бронежилетів та відгуки військових, Міноборони навесні цього року оприлюднило ТУ, які підходять лише одному виробнику – НВП «Темп-3000».

Про це дописом у facebook повідомив експерт зі спорядження та виживання Ігор Молодан (Резніченко), а віднедавна – начальник об'єднаного центру цивільно-військового співробітництва штабу ООС, далі пряма мова:

Передісторія подій, пов'язаних з кримінальними справами, обшуками розробників МОУ та виробників.

Восени 2018 року на базі 95 бригади ДШВ завершилися військово-дослідні випробування трьох різних моделей бронежилетів. У порівняльному тесті брали участь нові моделі модульних бронежилетів від:

1. Темп-3000
2. Харківський завод засобів індивідуального захисту (RAROG™)
3. MATE&trade та Балістика

Всі моделі по 25 комплектів випробовувалися послідовно в одному підрозділі на протязі 3 місяців (1 місяць - 1 модель).

Зазначу, що виробники вклали колосальну кількість праці і грошових ресурсів. Два альтернативних виробника, які до цього не брали участь в поставках для ЗСУ, повірили військовим в особі керівника ГУ РСМЗ ЗСУ. Повірив і я ... тому підійшов до питання випробувань гранично відповідально.

Випробування проводилися і завершилися своєчасно, військовими були надані всі акти і протоколи випробувань. В кінці було проведено анкетування та опитування, який в повному обсязі надано на відео без корекції (вибачте за якість звуку. Мій голос за кадром).

За словами самих військових та в їх анкетах переконливу перемогу здобула харківська модель модульного загальновійськового бронежилета! На другому місці - МАТЕ і Балістика. На третьому - Темп-3000.

Не дивлячись на аргументи десантників, а так само спільну роботу з розробниками по поліпшенню вироби на базі харківської моделі, Головним управлінням розвитку і супроводу матеріального забезпечення Збройних Сил України навесні цього року на сайті МОУ була викладена технічна документація підходила тільки одному виробникові - ТЕМП 3000.

Попередньо, до публікації на сайті ТУ, начальник ГУ РСМЗ ЗСУ відсторонив від роботи всіх фігурантів цих розробок !!! П'ять ключових керівника речового управління були переведені в інші силові структури або звільнені, двоє - припинили роботу над технічною документацією.

Зауважимо, що Ukrainian Military Pages писали про випробування оновлених та нових моделей бронежилетів від НВП «Темп-3000», RAROG™, «Балістики» та MATE™, а також порівняльні випробування шоломів «TOR» і «TOR-D» від UaRms™ та «Каска-1М» НВП «Темп-3000».

Також ми писали й про оголошені закупівлі на початку 2019 року, коли попри всі випробування ЗСУ вирішило закупити 20000 бронежилетів «Корсар», і приблизно стільки ж шоломів «Каска-1М», які виробляються НВП «Темп-3000».

Причому, можна сказати, на підтвердження слів Ігора Молодана, цю публікацію Ukrainian Military Pages прокоментував представник компанії «Балістика» Олександр Довгий, який написав наступне, а також надав посилання на відео:

4 - 200х і 8 - 300х і це лише один епізод під Жолобком 23 серпня 2018 року.

А вже в 2019 році не дивлячись на фінальну стадію запровадження нового бронежилету розробленого Головним управлінням розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ, Тил дав заявку на старі моделі бронежилетів та шоломів.

План закупівель закритий документ, формує його Тил (судячи з того, що його досі немає на сайті МОУ). Нам як членам робочої групи з розробки бронезахисту доводили його на нарадах кінця 2018 початку 2019 року. Щодо уражень, нехай цим займаються органи, окрім самих жилетів треба співставляти місця уражень на тілі та якщо є можливість вийняти з тіла засоби ураження. Тут більше не питання до застарілих жилетів, а чому їх продовжують закупати, якщо вже є альтернатива, з більшою площею та вищого класу.

Також, нагадаємо, що раніше про недобросовісну конкуренцію у сфері держзакупівель шоломів з боку НВП «Темп-3000», повідомляла інша українська компанія – UaRms™ (КМ «ДІСТІ»).


Читати також:Відкритий лист НВП «Темп-3000 до Державного бюро розслідувань щодо начебто «неякісних» бронежилетів

Читати також:Якість бронежилетів ЗСУ від «Темп-3000» підтверджено в акредитованій лабораторії (ВІДЕО)