82% корабельно-катерного складу Морохоони застарілі

82% корабельно-катерного складу Морохоони застарілі

«Нам необхідно розвивати морську охорону. У нас 82% корабельно-катерного складу морально застарілі», – повідомив керівник Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко.

Про потребу невідкладної модернізації та вдосконалення корабельно-катерного складу Морської охорони він розповів учора в інтерв’ю інформаційному агентству УНІАН.

Нам необхідно розвивати морську охорону. У нас 82% корабельно-катерного складу морально застарілі. А знаєте яка вартість одного корвета? Сто мільйонів євро. Скажіть, Україна може собі це дозволити?

Таку відповідь Сергій Дейнеко дав на запитання журналіста: «Які нагальні потреби і проблеми існують у Держприкордонслужбі? Що потрібно негайно модернізувати, вдосконалювати?». Причому далі тему оновлення корабельно-катерного склад він розвивати не став.

Варто зазначити, що МВС України наразі веде перемовини, щодо спільного виробництва в Україні французьких патрульних катерів типу Ocea FPB 98, саме для посилення морської компоненти ДПСУ. Планується, що Морська охорона отримає два десятки таких катерів.

На сьогодні основу корабельно-катерного складу Морської охорони ДПСУ складають: корабель проекту 1241.2 «Молния-2» (1984р.), кілька кораблів проекту 205П «Тарантул» (1982-87рр.), катери типу «Гриф» (1980/90-ті рр.), «Шмель» (1960/70-ті рр.), та найбльш сучасні малі катери типу «Калкан» та UMS 1000 будівництва 2000/2010-х років.

Читати також:США передали прикордонникам два швидкісні катери