У ЗСУ вирішили «уплотнити» житло для сержантів?

У ЗСУ починають зводити будинки для сержантів

Другий етап реформи житлового забезпечення, яка починалася як наймасштабніша інфраструктурна реформа, передбачав будівництво будинків для сержантського складу.

Від початку, принаймні так наголошували офіційні особи, другий етап передбачав будівництво будинків на 53 чи 54-ри квартири-студіо для сержантів, і тоді наголошувалось, що це саме привілеї сержантів, тобто вже професійних військових, мати окрему квартиру:

«І ось тепер наступний етап – сержантський корпус, рівень сержанта взводу / роти. Уже професіонал, років 7 в армії, серйозний чоловік. І йому вже потрібна квартира», – написав рівно рік тому радник Президента України Юрій Бірюков.

Повідомлялось, що такий самий підхід буде передбачений й при будівництві штатно-посадового житла для офіцерів: лейтенант/старший лейтенант - 1-кімнатна квартира, капітан/майор - 2-кімнатна, підполковник/полковник - 3-кімнатна, а якщо військовий одружений та має дітей – за його бажанням винаймає більшу квартиру та отримує компенсацію за піднайом.

У ЗСУ вирішили «уплотнити» житло для сержантів

З початком 2019 року почалось зведення перших 14 з 34-х запланованих на цей рік «сержантських» будинків. А далі почалися дива:

26 червня цього року, інформагентство Міноборони «АрміяInform» (м. Чернігів) повідомило, що сучасні чотириповерхові будинки на 54 смарт-квартири зводяться для сержантів та молодшого офіцерського складу, а квартира розрахована на двох осіб...

Трохи згодом, а саме, сьогодні, 4 липня, начальник відділу капітального будівництва та ремонту Північного териріального КЕУ полковник Андрій Ярмоленко повідомив, що «будинок буде складатися з 54-х смарт-квартир на 2-3 особи, в кожній з яких буде окремий санвузол, душ, плитка для приготування їжі, балкон. В облаштуванні квартир передбачено двоспальне ліжко, столи, шафи, стільці та інші необхідні меблі. Загальна площа квартири 27 кв.м., житлова – 20 кв. м., тож і для дитячого ліжечка місце знайдеться»

Не зовсім зрозуміло, про яке дитяче ліжечко йдеться, якщо квартира розрахована на 2-3 особи, а про двоспальне ліжко навіть коментувати соромно, хіба що подивитися фільм «Одружись зі мною, чувак», але ж то комедія... хочеться сподіватися, що військові мали на увазі родину з 2-3 осіб одного сержанта, а не 2-3 сержанти, яких селитимуть в одну квартиру.

Відомо, що й перший етап трохи уплотнили (зі 120 до 125 осіб у казармі), але тут... й квартира вже не «студія», а «смарт», і людина в ній вже не одна, а цілих три, а, ще двоспальне ліжко... – схоже що третього етапу (це той, що для офіцерів) може взагалі не бути...