ЗСУ отримали першу батарею мобільних мінометів (ВІДЕО)

БАРС-8ММК

У рамках державного оборонного замовлення в одній з військових частин пройшли приймально-здавальні випробування мобільних мінометів БАРС-8ММК 4909 120 А.

Ця система вперше постачається до Збройних Сил України. Під час приймання були перевірені основні тактико-технічні характеристики, а також проведені стрільбові випробування.

БАРС-8ММК – це система, яка дозволяє вражати різні за характером та типом цілі без безпосереднього контакту із противником, швидко і з високою точністю. У складі ММК використовуються як вітчизняні так і комплектуючі виробництва країн-членів НАТО.

Основна складова ММК – автоматизована мінометна система калібру 120-мм, яка складається з системи автоматичного розгортання-згортання та автоматизованої системи наведення та керування вогнем міномету, що забезпечує відображення інформації на електронній карті, підготовку вирахуваних в автоматичному режимі установок для стрільби, ураження цілей та коригування вогню і контроль ефективності стрільби.

За рахунок автоматизації та інтуїтивності системи керування вогнем Барс-8ММК обслуговується меньшим екіпажем у порівнянні зі звичайними мінометними системами.


Тактико-технічні характеристики
Загальні:
База: бронеавтомобіль «Барс-8»
Повна маса: до 12000 кг
Екіпаж: 3
Довжина: 6707 мм
Ширина: 2525 мм
Висота: 2475 мм
Колісна база: 3670 мм
Колісна формула: 4х4
Кліренс: 280 мм
Двигун: дизель Cummins об'ємом 6.7 л, потужністю 385 к.с.
Коробка передач: 6-ступінчаста МКПП
Швидкість руху: до 120 км/год
Ємність паливних баків: 197 л
Бронювання: STANAG 4569 Level 2

Озброєння:
120-мм міномет
Максимальна дальність стрільби: 7200 м
Скорострільність: 12 постр/хв
Кути горизонтального наведення: ± 60°
Кути вертикального наведення: від 45° до 90°
Боєкомплект (возимий): 60 мін
Час переведення з похідного положення у бойове: 35 с
Час переведення з бойового положення у похідне: 25 с

120-мм мобільний мінометний комплекс «Барс-8ММК» проходить державні випробування 120-мм мобільний мінометний комплекс «Барс-8ММК» проходить державні випробування 120-мм мобільний мінометний комплекс «Барс-8ММК» проходить державні випробування 120-мм мобільний мінометний комплекс «Барс-8ММК» проходить державні випробування

Мінометна батарея на базі комплексу UKR-MMС включає:

  • командування
  • взвод управління і розвідки
    • відділення розвідки з БпАК і засобами передового виявлення
    • відділення розвідки і коригування вогню
  • два мінометних взводи
    • три комплекси UKR-MMС
    • відділення підвозу боєприпасів

Вперше концепцію самохідного міномета «Укроборонсервіс» продемонстрував на «Зброя та безпека-2016». На наступній виставці «Зброя та безпека 2017» був продемонстрований вдосконалений варіант розроблений спільно із закордонним партнером.


ua en