РФ модернізує «Руслан» – «Антонов» вимагає змінити назву

Ан-124 на московю

Російська Федерація має намір здійснити глибоку модернізацію літака Ан-124-100 «Руслан», із повною заміною радіоелектронного обладнання та загальнолітакових систем на російські.

Роботи над проєктом тривають з 2017 року та здійснюються КБ «Іллюшин», на четвертий квартал цього року запланований захист технічного проєкту – повідомив міністр промисловості і торгівлі Російської Федерації Денис Мантуров інформаційній агенції «Інтерфакс».

Модернізований літак із російськими комплектуючими матиме назву Ан-124-100М.

У відповідь ДП «Антонов» поширило заяву, що підбір і установка нового сучасного обладнання силами КБ «Іллюшин» приведе до значної зміни льотно-технічних характеристик літака у порівнянні з базовою моделлю. Таким чином, фактично з'явиться новий літальний апарат. Відповідно, він повинен отримати нове позначення без використання марки «АН», оскільки ДП «Антонов» не бере участі в його розробці та не буде нести відповідальність за його безпеку.

«Антоновці» також зауважують, що в період з 2004 по 2007 роки ДП «Антонов» розробив і сертифікував три модифікації «Руслана», одна з яких вже отримала позначення Ан-124-100М.