ЗСУ закуповують для снайперів вітчизняні набої .308 Win

ЗСУ закуповують для снайперів вітчизняні набої .308 Win

Збройні Сили України для оснащення снайперів, які озброєні новими вітчизняними гвинтівками почали закуповувати й вітчизняні набої .308 Winchester (7,62×51 мм НАТО).

Про це повідомив начальник снайперської служби ЗСУ в інтерв'ю АрміяInform.

З цього року почали поставляти боєприпаси виробництва України. Зокрема, заводу «Зброяр». Вони пройшли випробування патрона в 308-му калібрі – й їх почали закуповувати

Наразі снайперам постачають вітчизняні снайперські гвинтівки UAR-10 (Zboyar Z-10) у калібрі .308 Win, а також американські SAVAGE і BARRETT у більших калібрах (.338 LM та .50 BMG).

ЗСУ закуповують для снайперів вітчизняні набої .308 Win

Посадовець також зауважив, що переоснащенню української армії новою зброєю значно заважає застаріла «паперова» система, тобто тривалі бюрократичні процедури.

Цю застарілу «паперову систему» слід міняти. Наприклад, нам поставляють вітчизняні снайперські гвинтівки UAR-10. Випробування їх провели ще в 2016 році, а гвинтівки отримали лише нині. І це при тому, що всі були зацікавлені в поставках й не сиділи склавши руки. І виробники, і армія. Але з нашими керівними документами ця справа розтяглася на три роки. Це не саботаж, це така система.

Але нагадаємо, що незважаючи на зазначені проблеми, на сьогодні Сили спеціальних операцій, вже повністю позбулися радянських снайперських гвинтівок, які на 100 відсотків замінено сучасними зразками українського та іноземного виробництва.

ЗСУ закуповують для снайперів вітчизняні набої .308 Win

Також нещодавно велику партію набоїв .338 Lapua Magnum (8,6×70 мм) та .308 Winchester (7,62×51 мм), Збройним Силам України передала у якості допомоги корпорація «Roshen», яка раніше закупила для ЗСУ кілька сотен сучасних снайперських гвинтівок.