Баражуючий боєприпас «Тихій грім» від «Атлон Авіа»

оновлено [оригінальна публікація 18.10.19]
Баражуючий боєприпас Тихій грім від Атлон Авіа

Приватна компанія НВП «Атлон Авіа» – розробник БпАК А1-С/А1-СМ «Фурія®», представила на «Зброя та безпека 2019» свій новий проєкт – баражуючий боєприпас «Тихій грім» ST-35.

Проєкт під назвою назвою «Тихій грім», або просто «Грім» (Silent Thunder) перебуває на завершальній стадії розробки, перший етап льотних випробувань вже завершений, до кінця року випробують систему наведення.

«Тихій грім» – це засіб дорозвідки і ураження цілей на великих відстанях. Боєприпас за допомогою мультикоптера (він же виконує функцію ретранслятора) запускається вертикально з закритої позиції, ураження цілі також відбувається вертикальним пікіруванням на неї.

Баражуючий боєприпас Тихій грім від Атлон Авіа Баражуючий боєприпас Тихій грім від Атлон Авіа

Корпус виконаний з композитних матеріалів (скло- та вуглеволокно). Бойова частина розташована у носовій частині, має довжину порядка 300 мм та ширину 90-100 мм. Перша у черзі на розробку термобарична БЧ (яка вже є), наступними типами будуть осклово-фугасна та кумулятивна. Плануємий радіус бойового застосування – 30 км.

Відео: Defense Express

Весь комплекс – а це три боєприпаси, що є одноразовими, укладається у три тактичні рюкзаки вагою до 15 кг, що дає можливість переміщатися розрахунку на необхідні позиції. Час розгортання комплексу не більше 15-20 хвилин.

Баражуючий боєприпас Тихій грім від Атлон Авіа

Тактико-технічні характеристики

Маса: 9 кг
Маса бойової частини: 3,5 кг
Тип БЧ: термобарична, ОФ, кумулятивна
Радіус дії (проєктний): 30 км
Крейсерська швидкість: 120-140 км/год
Час перебування у повітрі: 60 хв
Ефективна робоча висота: 800-1200 м
Метод наведення: ТВ/ІК
Кругове відхилення: менше 3 м
Ймовірність ураження цілі: 0,95

Відео: АрміяІnform