Армія отримала перші серійні ракети «Вільха» [ОНОВЛЕНО]

оновлено [оригінальна публікація 11.11.19]
Армія отримала перші 100 серійних ракет Вільха

Збройні Сили отримали перші серійні ракети «Вільха» для модернізованої реактивної системи залпового вогню, і до січня 2020 року очікуються наступні надходження.

Інформаційне агентство Міністерства оборони України повідомило про 100 ракет, проте з оприлюдненого в лютому 2020 року звіту про результати виконання програми діяльності Кабміну, що містить докладну інформацію щодо постачання озброєння ЗС України в 2019 році, стало відомо, що фактично була передана лише перша партія з 48 ракет Р624 «Вільха».

Також для потреб важкої артилерії, під наявні запаси порохів, у вітчизняного виробника закуплені 152-мм снаряди, а «Укроборонпром» найближчим часом має організувати серійне виробництво модернізованих реактивних систем залпового вогню (РСЗВ) «Верба», яка пройшла всі необхідні випробування та була прийнята на озброєння.

Водночас, випробування нової 155-мм самохідної гаубиці 2С22 «Богдана» не завершать до кінця року, як планувалось, через затримання постачання боєприпасів турецьким підрядником.

Нагадаємо, що вітчизняна промисловість освоїла виробництво всіх складових реактивних систем залпового вогню, зокрема артилерійських частин та боєприпасів.