D&S 2019: Таїланд презентував штабну машину BTR-3CS

D&S 2019: Таїланд презентував на виставці BTR-3CS

У день відкриття виставки Defense & Security Thailand 2019 Таїландський інститут оборонних технологій (DTI) представив командно-штабну машину BTR-3CS (БТР3-КШ) або ACPC-01.

Про це повідомляє Jane's Defence Industry.

ACPC-01 (Armoured Command Post Carrier) – командна модифікація бойової машини БТР-3, сотні яких перебувають на озброєнні тайської армії. Машина була розроблена у рамках спільної програми, що фінансується DTI і включає український державний оборонний концерн «Укроборонпром» та місцеву фірму Datagate, яка зібрала прототип на своїх потужностях у місті Чачоенгсао у південно-центральному Таїланді.

D&S 2019: Таїланд презентував на виставці BTR-3CS Фото: IHS Markit/Kelvin Wong

Thales також бере участь у програмі, інтегруючи у транспортний засіб те, що вони описали як "C5I (computerised, command, control, communications, and combat information) рішення". Thales інтегрував свою систему у співпраці з тайською компанією Datagate.

D&S 2019: Таїланд презентував на виставці BTR-3CS фото: Army Recognition

Нагадаємо, що Ukrainian Military Pages писали про розробку та випробування БТР-3КШ Київським бронетанковим заводом спільно з приватними компаніями, а також про поставку до Таїланду першого машинокомплекту для ліцензійного збирання у цій країні.

Представники DTI повідомили Jane's, що Королівською армією Тайланду незабаром розпочне випробування BTR-3CS, після чого розпочнеться його виробництво у Таїланді. Чиновники заявили, що у армія потребує більш ніж 60 машин для кількох батальйонів. DTI також планує здійснювати експорт БТР-3КШ на регіональних ринках.

Директор з розвитку DTI Кол Чатчапонг Пунпаяк повідомив, що машина створена завдяки передачі технологій з України. Двигуни Deutz та трансмісія Allison також імпортовані, як і деякі бортові системи. Однак, за його словами, багато компонентів вироблені на місці, також тайська промисловість намагатиметься максимізувати свою участь у програмі найближчі кілька років.

БТР-3КШ оснащена автоматизованою системою управління боєм, має у своєму складі безпілотний авіаційний комплекс, що дозволяє самостійно отримувати уточнену інформацію. Окрім екіпажу з трьох осіб, машина має шість робочих місць пересувного командного пункта.

D&S 2019: Таїланд презентував на виставці BTR-3CS фото: Army Recognition

Самооборона БТР3-КШ забезпечується бойовим модулем «ІВА-М» від приватного підприємства «Чезара», який озброєний 12,7-мм кулеметом, оснащений денним та тепловізійним прицілом з далекоміром, а також системою постановки димової завіси.

D&S 2019: Таїланд презентував на виставці BTR-3CS фото: Укроборонпром


ua en