Україна отримає ще три «Айленди», а на двох вже отриманих 13 листопада піднімуть прапор ВМСУ (ВІДЕО)

Україна веде перемовини про отримання ще трьох Айлендів, а перші 13 листопада піднімуть прапор ВМСУ

Окрім вже отриманих патрульних катерів «Слов’янськ» та «Старобільськ» Військово-Морські Сил України ведуть переговори щодо передачі від США ще трьох катерів такого типу.

Про це вчора, 9 листопада, розповів командувач ВМСУ адмірал Ігор Воронченко.

Варто зазначити, що раніше джерела у ВМСУ повідомляли не про три, а про чотири катери цього типу щодо яких тривають перемовини із Сполученими Штатами Америки.

Учора командувач прибув на ВМБ «Південь» де привітав особовий склад з початком ходових випробувань катерів «Слов’янськ» та «Старобільськ» та зазначив:
«Всі заходи, щодо підготовки і прийому катерів, підготовки екіпажів та підготовки до виходу в море виконано в повному обсязі. На прикладі підготовки екіпажів катерів типу «Island» ми будемо готувати весь корабельний склад, щоб максимально наблизитися до стандартів НАТО і приймати участь у всіх спільних з Альянсом завданнях. Наступним етапом стане озброєння катерів – процес який ми зможемо втілити в життя вже ближчим часом. 13 листопада в урочистій обстановці ми піднімемо прапори ВМС на цих катерах».

«Що стосується трьох катерів, які будемо приймати у подальшому, триває відповідна робота», – зазначив адмірал Ігор Воронченко.

Першим з Практичної гавані ВМБ «Південь» вийшов «Старобільськ». На його борту перебував перший заступник командувача ВМСУ контр-адмірал Олексій Неїжпапа. У морі екіпажі катерів відпрацювали дії швартових команд, здійснили огляд всіх систем і механізмів, перевірили маневрені та швидкісні характеристики.