Збройні Сили України отримали сотні нових вогнеметів


Збройні Сили України отримали сотні нових вогнеметів

«Укроборонпром» передав у жовтні Міністерству оборони та Національній гвардії МВС України 697 одиниць озброєння та військової техніки у рамках виконання державних контрактів.

Найбільше цього місяця передали вогнеметів та пускових пристроїв – сумарно майже 400 одиниць, повідомляє пресслужба концерну. Також було передано понад 300 одиниць спеціальної навігаційної апаратури, нова та відремонтована бронетехніка.

Збройні Сили України отримали сотні нових вогнеметів

Нагадаємо, що виробництво реактивних піхотних вогнеметів РПВ-16 налагоджене минулого року Державним науково-дослідним інститутом хімічних продуктів, у кооперації з КП «ШКЗ «Імпульс» та ДАХК «Артем». РПВ-16 – термобарична зброя, яка знищує противника завдяки створенню під час вибуху високотемпературного імпульсу, що супроводжується різким перепадом тиску. Вона також називається боєприпасами об‘ємного вибуху.

Дія 93-міліметрового пострілу РПВ-16 еквівалентна артилерійському снаряду великого калібру. Тому ця переносна зброя здатна знищувати живу силу противника навіть за потужними укриттями, а також легкоброньовану техніку, на відстані близько одного кілометра.

ua en