ЗСУ випробовували та обирали кращий бронеавтомобіль

ЗСУ випробовували та обирали кращий бронеавтомобіль

Сьогодні, на Житомирщині завершився демонстраційний показ нових і модернізованих бронеавтомобів для ЗС України, за результатами якого комісія обере кращий бронеавтомобіль.

Про це повідомляє пресслужба Генерального штабу.

Залучались «Варта» та «Новатор» від ТОВ «Українська бронетехніка», «Дозор-Б» від Харківського конструкторського бюро з машинобудування та українсько-польський бронеавтомобіль «Oncilla-M» (модернізований «Дозор-Б») від ТОВ «НВК «ВК Система».

Варто зауважити, що досі лише два бронеавтомобілі пройшли повний цикл державних випробувань та прийняті на озброєння української армії це «Козак-2» від ПрАТ «НВО «Практика» (на озброєнні з 2017го) «Барс-8» від ПрАТ «АК «Богдан Моторс» (з 2019).

На першому етапі машини продемонстрували можливості у подоланні перешкод на випробувальному полігоні «АвтоКрАЗу». Тут, за наявною інформацією, попереду були «Новатор» та «Варта», а «Дозор-Б» та «Oncilla-M» показали гірші результати.

Другим етапом випробовувань став марш довжиною понад 500 км. за маршрутом м. Кременчук – полігон на Житомирщині. Тут, на полігоні відбувся третій етап, вході нього розробники продемонстрували можливості бронеавтомобілів у наближених до екстремальних польових природних умовах.

Також, за участі військовослужбовців Десантно-штурмових військ, відбулася практична перевірка ергономічності десантних відділень. На завершення випробувань демонструвалися вогневі можливості кожного зразка техніки: автомобілі обладнували 12,7-мм кулеметом НСВТ з 600 патронами, а екіпажу отримував по 600 набоїв до автомату АК-74.

Ніяких подробиць наразі не повідомляється.

За результатами демонстраційного показу комісія ЗС України надасть пропозиції для прийняття рішення щодо подальшого постачання на озброєння кращих із представлених зразків.

ЗСУ випробовували та обирали кращий бронеавтомобіль ЗСУ випробовували та обирали кращий бронеавтомобіль ЗСУ випробовували та обирали кращий бронеавтомобіль ЗСУ випробовували та обирали кращий бронеавтомобіль ЗСУ випробовували та обирали кращий бронеавтомобіль ЗСУ випробовували та обирали кращий бронеавтомобіль ЗСУ випробовували та обирали кращий бронеавтомобіль ЗСУ випробовували та обирали кращий бронеавтомобіль ЗСУ випробовували та обирали кращий бронеавтомобіль ЗСУ випробовували та обирали кращий бронеавтомобіль ЗСУ випробовували та обирали кращий бронеавтомобіль ЗСУ випробовували та обирали кращий бронеавтомобіль ЗСУ випробовували та обирали кращий бронеавтомобіль ЗСУ випробовували та обирали кращий бронеавтомобіль