Кількасот контрактників «Десни» отримали житло

Кількасот контрактників Десни отримали житло

Понад 600 віськових постійного складу 169-го навчального центру, які потребували поліпшення житлових умов, отримали кімнати у нових казармах поліпшеного планування (гуртожитках).

Про це повідомляє Український мілітарний портал з посиланням на пресслужбу 169 нц.

В останній день 2019 року кілька сотень контрактників «Десни» заїхали в свої нові помешкання у 5-ти нових казармах, які повністю обладнані для комфортного проживання. Зокрема, на поверхах є устатковані пральня та сушарка, повноцінна кухня із сучасною технікою та їдальня, кожен блок має власний санвузол.

Нагадаємо, що наймасштабніший за історію ЗСУ проєкт будівництва був ініційований п'ятим Президентом Петром Порошенком, за рахунок конфіскованих т.зв «грошей Януковича» – у 2017 році з 1,42 млрд дол, що було повернуто державі, 4 млрд грн було виділено на потреби Міноборони, частина їх також пішла на закупівлю і виробництво озброєння та боєприпасів.

Загалом планувалось до кінця 2019 року збудувати службове житло для 23 тисяч солдатів-контрактників (184 казарми) та паралельно розпочати наступний етап – будівництво 34-х чотириповерхових сержантських будинків, а в перспективі й багатоквартирних будинків для офіцерів. Але поступово проєкт почав пригальмовувати, а його розвиток взагалі під питанням.