Майбутній розвідник ВМСУ вийшов у море

Майбутній розвідник ВМСУ вийшов у море

Учора, 30 січня, для проведення заводських ходових випробувань у море вийшов середній розвідувальний корабель, якій будується в інтересах Військово-Морських Сил ЗС України.

Протягом дня представники заводу разом з екіпажем виконували перевірку роботи механізмів та агрегатів корабля відповідно до запланованого графіку, повідомляє пресслужба ВМСУ.

Майбутній розвідник ВМСУ вийшов у море

Зі слів заступника генерального директора з виробництва заводу «Кузня на Рибальському» Олександра Вишневецького – корабель виконав поставлені завдання відповідно до запланованої програми. Всі заходи випробувань проведені. За підсумками випробування недоліків в роботі механізмів не виявлено. Екіпаж позитивно оцінив можливості корабля.

Корабель було закладено на заводі «Кузня на Рибальському» як риболовецький морозильний траулер, та згодом корпус було вирішено добудувати в якості розвідувального корабля для ВМС України. 23 квітня 2019 року корабель спустили на воду, а у травні під час зварювальних робіт на ньому сталася пожежа. У жовтні минулого року корабель було доправлено до Одеси, де його добудовуватимуть на потужностях місцевого підприємства «Судноверф Україна».

Майбутній розвідник ВМСУ вийшов у море Майбутній розвідник ВМСУ вийшов у море Майбутній розвідник ВМСУ вийшов у море Майбутній розвідник ВМСУ вийшов у море

Відомо, що корабель, призначення якого ведення радіо-, радіотехнічної, радіолокаційної та оптико-електронної розвідки, обладнають вітчизняною станцією пасивної радіотехнічної розвідки (СРР) «Мельхіор» ДП НДІ «Квант-Радіолокація», характеристики якої перевищують можливості відомої СРР «Кольчуга» – максимальна дальність виявлення цілей до 450 км, одночасно може відстежувати до 200 цілей на воді, у повітрі та на узбережжі. Також серед ймовірного обладнання можуть бути імпортовані до України у травні 2019-го широкосмугові пеленгаторні антени компанії Rohde & Schwarz.

Читати також:Фіктивний акт про стан розвідувального корабля для ВМСУ