Фіктивний акт про стан розвідувального корабля для ВМСУ

розвідувальний корабель (шифр Лагуна)

818-те військове представництво надало Міністерству оборони фіктивний акт щодо реального стану середнього розвідувального корабля, який будується для ВМС України.

Повідомив директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець у дописі на Facebook, що був присвячений бракованим корпусам бронетранспортерів БТР-4.

Нещодавно був випадок, що військова прийомка ввела в оману керівництво Міноборони щодо реального стану розвідувального корабля, який виготовляється за ДОЗом під державні гарантії на підприємстві «Кузня на Рибальському». Акт 818 представництва був фіктивним.

Нагадаємо, що у розвідувальний корабель (шифр «Лагуна») переобладнують один з наявних на заводі «Кузня на Рибальському» готових корпусів суден проєкту 502 ЕМ (середній риболовецький морозильний траулер), яких там знаходилось п’ять у різному ступені готовності. 23 квітня 2019 року корабель спустили на воду, а у травні під час зварювальних робіт на ньому сталася пожежа. У жовтні минулого року корабель було доправлено до Одеси, де його добудовуватимуть на потужностях місцевого підприємства «Судноверф Україна».

Відомо, що корабель, основне призначення якого ведення радіо-, радіотехнічної, радіолокаційної та оптико-електронної розвідки, обладнають вітчизняною станцією пасивної радіотехнічної розвідки «Мельхіор» від ДП НДІ «Квант-Радіолокація», характеристики якої перевищують можливості відомої станції радіотехнічної розвідки «Кольчуга».

Також серед ймовірного обладнання корабля можуть бути імпортовані до України у травні 2019 року широкосмугові пеленгаторні антени компанії Rohde & Schwarz.

Фото Володимира Трофімова