Норвегія передала ДПСУ спецобладнання на 1,5 млн грн

Норвегія передала ДПСУ спецобладнання на 1,5 млн грн

Норвегія передала українським прикордонникам обладнання для виявлення радіоактивних і ядерних матеріалів, дозиметрії та дезактивації на загальну суму понад 1,5 млн грн.

Про це повідомляє пресслужба Держприкордонслужби.

Передача обладнання, у рамках реалізації проекту міжнародної технічної допомоги спільно з Урядом Королівства Норвегії відбулась учора у місті Лисичанськ. Під час заходу голова місії Посольства Королівства Норвегії в Україні Фредерік Артур зазначив, що важливою метою цього проекту є зміцнення потенціалу прикордонного відомства у боротьбі із незаконним переміщенням джерел іонізуючого випромінювання та ядерної контрабанди, а також наголосив, що Уряд Норвегії і надалі готовий надавати допомогу прикордонникам у всіх сферах.

Норвегія передала ДПСУ спецобладнання на 1,5 млн грн

Надані дозиметри, спектрометри, інформаційні табло та систему дезактивації будуть використовувати у контрольних пунктах в’їзду-виїзду під час перевірки людей та вантажів на наявність у них заборонених для переміщення через лінію розмежування небезпечних предметів та матеріалів, зокрема спеціальних ядерних матеріалів, радіоактивних речовин різного характеру та інших матеріалів, що можуть бути джерелами іонізуючого випромінювання.