Новий директор авіазаводу Укроборонпрома полюбляє вдягатися у російську військову форму

Новий директор авіазаводу Укробопрома полюбляє вдягатися у російську військову форму

Спливли скандальні подробиці призначення та раптового звільнення гендиректора 410-го авіазаводу – з’явилася його фотографія у формі російського військового, зроблена в 2015 році.

Фото оприлюднив головний редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов, який також повідомив, що новий очільник державного підприємства не пройшов перевірку Служби безпеки України.

Фотографія, як повідомляють джерела Цензор.Нет, зроблена на авіаційній виставці МАКС-2015 у серпні 2015 року під Москвою. Олексій Попов (справа), купив собі костюм російського пілота. Він стоїть поруч із батьком – Віктором Поповим, власником ПАТ «ФЕД» – приватного клону заводу ФЕД у Харкові. Восени 2015 року президент Петро Порошенко ввів новий пакет санкцій проти РФ, і ФЕД припинив співпрацю з російськими фірмами. Але фотографуватися в формі російських військових льотчиків під час війни – це ганебно і це просто образа свого народу, який веде війну проти російської агресії, і втратив тисячі життів своїх захисників, пише Бутусов.

Новий директор авіазаводу Укробопрома полюбляє вдягатися у російську військову форму

Нагадаємо, що згідно з повідомленням пресслужби концерну, 15 січня, гендиректор Айварас Абромавичус видав наказ про звільнення директора ДП «Завод 410 ЦА» Олексія Попова, про призначення якого за результатами відкритого відбору, повідомили лише 9 січня 2020 року.

У короткому повідомлення на сайті концерну йдеться, що таке рішення прийнято «на підставі заяви Олексія Попова за взаємною згодою обох сторін. Виконуючим обов’язки генерального директора підприємства призначено першого заступника Хомка В.О.»

Але це не кінець історії. У мережі також з'явилося фото начебто листа Олексія Попова щодо відкликання його заяви на звільнення, яка складена без його «волевиявлення та під тиском», де також зазначається що він із 15 січня перебувє на лікарняному.

Новий директор авіазаводу Укробопрома полюбляє вдягатися у російську військову форму

Зауважимо, що багато хто звернув увагу на відсутність будь-якого досвіду роботи та згадки про конкретні підприємства у «робочий біографії» Олексія Попова, яку оприлюднив Укроборонпром після призначення його на посаду тиждень тому.

Нагадаємо, що заступник гендиректора концерну Мустафа-Масі Найєм задекларував 486,5 тис грн отриманих від ДК «Укробопронпром» – згідно з повідомленнями про зміну майнового стану, Найєм 2 грудня 2019 року одержав 310 тис 521 грн, а 27 грудня – ще 176 тис 44 грн зарплати.