Міноборони заборонило розслужеблювати житло

Міноборони заборонило розслужеблювати житло

У зв'язку з реформуванням шляхів забезпечення житлом звільнених військових, та з метою створення фонду службового житла, вкотре заборонили виключати житло з числа службового.

Така заборона, згідно з дорученням заступника міністра оборони Олексія Марценюка від 12.12.2019 №19360/з, діятиме до окремого розпорядження. На час заборони від командирів військових частин (установ) вимагається не подавати пропозицій до квартирно-експлуатаційних органів Збройних Сил шодо виключення житлових приміщень із числа службового житла.

Міноборони заборонило розслужеблювати житло

Нагадаємо, що ще з 2018 року намагаються запровадити нові принципи житлового забезпечення військових, як передбачають, що військових не будуть більше зараховувати у чергу, а на час проходження служби забезпечуватимуть штатно-посадовим службовим житлом, яке треба буде здавати при зміні посади. А з досягненням 20 календарних років вислуги військові б мали право на одноразову грошову допомогу для придбання власного житла.

Планувалось що нова концепція запрацює вже з цього року, і всі хто буде прийнятий на військову службу починаючи з 1 січня 2020 року після 20 років служби зможуть отримати гроші на житло, виплата яких щоправда й розпочнеться лише з 2040 року. А всіх, хто наразі перебуває у черзі, забезпечуватимуть житлом за «старою схемою» протягом 20 років.

Наразі не відомо чи буде переглядатися зміст запропонованої концепції житлового забезпечення військовослужбовців та які будуть терміни її фактичного впровадження. Нагадаємо, що у січні 2019 року для співробітників МВС (працівників поліції та служби цивільного захисту) була запроваджена процедура надання житла у фінансовий лізинг.