Цього року придбають 21 мобільний лазне-пральний комплекс

Цього року придбають 21 мобільний лазне-пральний комплекс

Упродовж 2020 року очікується надходження до війська 21 мобільного лазне-прального комплексу та планується завершити випробування мобільного лазне-прального модуля.

Про це повідомляє АрміяInform з посиланням на начальник управління забезпечення технічними засобами та майном Центрального управління речового забезпечення Тилу Командування Сил логістики Збройних Сил України полковник Віталій Вознюк (що що а назви посад у ЗСУ добре вміють вигадувати).

За його словами, мобільні лазне-пральні комплекси (МЛПК) відповідають сучасним гігієнічним і санітарним нормам та дозволяють військовим на передовій випрати, висушити, попрасувати одяг і помитися. Вони розміщені на шасі автомобіля КрАЗ з причепом, та мають два модулі: лазневий з душовою кімнатою й відділення для прання, сушіння і прасування білизни й одягу.

Нагадаємо, що МЛПК та МЛПМ виробляються ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод». Мобільний лазне-пральний модуль (МЛПМ) на відміну від комплексу, що складається з двох модулів на базі автомобіля з причепом, розміщений на одній автівці, має скромніші характеристики та призначений для обслуговування невеликих за чисельністю підрозділів.

Цього року придбають 21 мобільний лазне-пральний комплекс Цього року придбають 21 мобільний лазне-пральний комплекс