Морська охорона нарощує свої можливості

Морська охорона нарощує свої можливості

Морська охорона Державної прикордонної служби України планує якісне оновлення корабельно-катерного складу та розвиток навчально-тренувальної бази.

Про це повідомляє пресслужба Держприкордонслужби.

Наразі вже опрацьоване питання розвитку навчально-тренувальної бази. Йдеться про плавучий навчально-тренувальний комплекс водолазної підготовки, комплекс для підготовки відділів спеціальних дій (критий стрілецький тир, полігон для відпрацювання дій оглядових груп в приміщеннях суден, водна смуга перешкод, берегова смуга перешкод), навігаційний тренажер, навчальний полігон боротьби за живучість. Всі ці проекти мають бути реалізовані в рамках Програми розвитку Морської охорони та за підтримки міжнародних партнерів.

Варто зауважити, що подібні об'єкти вже є, або будуються, у ВМС України, зокрема навчально-тренувальний комплекс боротьби за живучість корабля та навігаційний тренажер нещодавно з'явилися у 198-му навчальному центрі ВМСУ, а плавучий тренувальний комплекс для водолазів планується ввести в експлуатацію в 2021 році в новоствореній Водолазній школі.

Також Морська охорона планує будівництво службових та технічних об’єктів для забезпечення діяльності загонів Морської охорони: Центрів логістичного й технічного забезпечення в Одесі, Маріуполі, Бердянську, комплексу будівель для розташування реформованих відділів спеціальних дій та дивізіонів катерів Морської охорони.

Морська охорона нарощує свої можливості

Планується й оновлення корабельно-катерного складу. Нещодавно прикордонники отримали два швидкісних малих катери «Бріг» нового покоління для спецпідрозділів, а 27 одиниць корабельно-катерного складу пройшли ремонт. У поточному році заплановано проведення ремонту понад 50 кораблів, катерів та суден забезпечення.

«Це дуже ґрунтовний і правильний підхід, – зазначив голова Державної прикордонної служби Сергій Дейнеко, – свідоме, дбайливе і якісне утримання того спадку, що ми дістали, дозволяє нам служити і захищати кордон сьогодні. Але ми не повинні зупинятися у розвитку, необхідно нарощувати нашу співпрацю з іноземними партнерами, знаходимо підтримку і в українських виробників". Він висловив впевненість, що найближчим часом Морська охорона поповниться новими сучасними бойовими одиницями.

Читати також:136,5 млн євро витратять на французькі катери для ДПСУ