ХКБМ загрожує штраф за непоставку бронетехніки Нацгвардії

ХКБМ не поставило Нацгвардії бронетехніку

Військова прокуратура подала позов до суду щодо стягнення з ХКБМ штрафних санкцій у понад 6,3 млн грн за зрив поставки броньованої техніки на замовлення Національної гвардії.

Про це повідомляє пресслужба Військової прокуратури Об’єднаних сил.

Зокрема, на виконання контракту державного оборонного замовлення ДП «Харківське конструкторське бюро з машинобудування ім. О.О. Морозова» (ХКБМ) зобов’язалось у певний строк виготовити та поставити до військової частини Національної гвардії України бронетехніку.

Незважаючи на здійснення повної передплати бронетехніку до військової частини поставлено не було. З метою захисту інтересів держави, Військовою прокуратурою Об’єднаних сил до Господарського суду міста Києва спрямовано позовну заяву про стягнення штрафних санкцій.

Нагадаємо, що минулого року ХКБМ також було зірвано контракт на постачання БТР-4 для ЗС України, згодом термін виконання контракту було подовжено після особистого втручання Президента України Володимира Зеленського. Перші 12 БТР-4Е за цим контрактом надійшли до 92-ї механізованої бригади в грудні 2019 року. Контракт передбачає постачання 45 БТРів.

Зауважимо, що за результатами 2018 року ХКБМ мало чистий прибуток всього 699 тис грн.