Oshkosh модернізує важкі вантажівки армії США

Автор: Олексій Махно
Oshkosh Defense модернізує важкі вантажівки армії США

Компанія Oshkosh Defense корпорації Oshkosh отримала контракт на $346,4 млн на капітальний ремонт та модернізацію сімейства важких вантажівок (FHTV) американської армії.

Зокрема, ремонтуватимуть 10-тонні вантажівки 8х8 HEMTT (Heavy Expanded Mobility Tactical Truck) та вантажівки 10х10 PLS з мультиліфтом (Palletized Load System – система завантаження/розвантаження і перевезення палетованих вантажів), а також виготовлятимуть нові причепи PLS, повідомляє пресслужба компанії Oshkosh Defense.

Парк FHTV призначений для розміщення та перевезення різноманітного озброєння та обладнання, що дозволяє його використовувати у багатовимірних (мультидоменних) операціях. Крім того HEMTT та PLS перебуватимуть на озброєнні Армії та Резерву США ще довгі роки.

HEMTT надходять в американську армію з 1982 року, відколи M977 почав замінювати 8-тонні вантажівки M520 Goer 4х4 (Caterpillar). Машини HEMTT перебувають у безперервному виробництві та постійно вдосконалюються.

Oshkosh Defense модернізує важкі вантажівки армії США

PLS – логістична система на базі вантажних автомобілів, яка поступила на службу в армії США у 1993 році. Ці машини використовуються для перевезень на малі та великі відстані, постачання підрозділів та інших місії з підтримки високомобільних бойових частин. Вони забезпечують швидку доставку боєприпасів, всіх видів запасів, укриттів та контейнерів.

Читати також:Армія США придбає 1000 надлегких машин для піхоти