БпАК «Фурія» прийнято на озброєння ЗСУ

БпАК Фурія прийнято на озброєння ЗСУ

Безпілотний авіаційний комплекс розвідки та коригування вогню артилерії А1–СМ «Фурія» офіційно прийнятий на озброєння Збройних Сил України.

Повідомляє Український мілітарний портал з посиланням на пресслужбу НПП «Атлон Авіа».

Наказом Міністерства оборони України №115 від 09.04.2020 за результатами успішних державних випробувань Безпілотний авіаційний комплекс розвідки та коригування вогню артилерії А1–СМ «Фурія» офіційно прийнятий на озброєння Збройних Сил України!

Ця значна подія стала можливою завдяки багаторічній співпраці нашої команди з фахівцями Збройних сил та Міністерства оборони України. Ми щиро вдячні відданим військовій справі солдатам і офіцерам Ракетних військ і артилерії, Департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки, Представництва замовника №615, Центрального науково-дослідного інституту озброєння та військової техніки, Воєнно-наукового управління Генерального штабу, Державного науково-випробувального центру Збройних Сил, Центрального управління технічного забезпечення та Управління безпілотної авіації Повітряних сил, Державного інституту авіації та всім, хто своїм досвідом та порадами сприяв розвитку «Фурії», наближаючи її до прийняття на озброєння.

Окремо дякуємо особовому складу артилерійських підрозділів ЗСУ, які впродовж декількох років успішно виконують бойові завдання на «Фурії» та надають конструктивні зауваження і пропозиції, сприяючи розвитку комплексу.

БпАК Фурія прийнято на озброєння ЗСУ

У компанії зазначають, що А1-СМ «Фурія» є першим вітчизняним безпілотним авіаційним комплексом, розробленим приватною компанією, що прийнятий на озброєння української армії.

Комплекс «Фурія» розроблений у 2014 році, вперше був представлений у січні 2015 року.

БпАК Фурія прийнято на озброєння ЗСУ

Нагадаємо, що перші п'ять комплектів БпАК «Фурія», ще базової модифікації А1-С, вартістю біля 2,5 млн грн за комплект, ЗС України придбали у 2015 році. Комплекси були поставлені на початку 2016 року. У тому ж році пройшла відомчі випробування модернізована версія.

БпАК Фурія прийнято на озброєння ЗСУ

Тактико-технічні характеристики БПАК А1-С / А1-СМ «Фурія®»