Японія отримала ще два вдосконалених Hawkeye E-2D

Японія отримала ще два вдосконалених Hawkeye E-2D

Компанія Northrop Grumman передала Японії ще два модернізовані палубні літаки дальнього радіолокаційного виявлення та управління (ДРЛВУ або AEW&C) E-2D Advanced Hawkeye.

Зараз у країні вже три просунуті літаки ДРЛВУ, повідомляє Naval News.

На знімках, зроблених японським авіаспотером «Seagull-jap» у березні, показано два нові літаки E-2D Advanced Hawkeye з маркуванням Повітряних сил самооборони Японії (JASDF). Літаки мають номери 473-169322 та 474-169323. За інформацією спотера, 7 березня вони приземлилися на летовищі морської піхоти «Івакуні» (岩 国 飛行 場, Iwakuni hikōjō).

Японія отримала ще два вдосконалених Hawkeye E-2D JASDF E-2D Advanced Hawkeye №№ 473 і 474. Фото: Seagull-jap / Twitter: @miejapan4

Після декількох випробувальних польотів в Івакуні літаки мають відправитися до авіабази «Місава» (三 沢 飛行 場, Misawa Hikōjō), розташованої в префектурі Аоморі на півночі Японії. Саме тут базується 601-а ескадрилья, яка має на озброєнні літаки E-2D.

Перший E-2D (б/н 471) був доставлений Northrop Grumman у березні 2019 року. Не зрозуміло, де знаходиться літак № 472 (що має бути другим у JASDF), оскільки його фото відсутні. Naval News припускає, що літак може бути за межами Японії, зокрема у Сполучених Штатах і використовується там для підготовки пілотів Сил самооборони Японії.

Японія отримала ще два вдосконалених Hawkeye E-2D


Читайте військово-морські новини на каналах Naval Pages у Telegram, Twitter, а також у Facebook