Ще один військкомат почав незаконне патрулювання вулиць

Ще один військкомат почав незаконне патрулювання вулиць

До військкоматів Черкащини, які для «врегулювання надзвичайної ситуації пов'язаною з коронавірусом» влаштували патрулювання вулиць міста Кам'янки та стояння на блокпостах, приєдналися військкомати Івано-Франківщини, що патрулюватимуть церкви на Великдень.

Про це повідомив Івано-Франківський обласний військовий комісаріат.

Військовослужбовці Івано-Франківського обласного військового комісаріату, бригади територіальної оборони Івано-Франківської області, військової служби правопорядку, поліції та муніципальної варти будуть нести службу в посиленому режимі під час Богослужінь до свята Великодня в Івано-Франківську та області.

Керівництво поліції Прикарпаття зустрічалося з представниками різних релігійних конфесій для пошуку оптимального підходу до святкування Великодня. Тому досягли домовленості: церкви працюють, Богослужіння проводять, кількість присутніх не може бути більше 10 людей, а саме: священник, прислужник, дяк і особи, які технічно обслуговують Богослужіння та забезпечують онлайн-трансляцію.

Для парафіян трансляція буде відбуватися у режимі онлайн. Також під час патрулювання здійснюються перевірки продуктових магазинів та парків. Патруль додатково проводить бесіди з громадянами стосовно дотримання всіх запроваджених заходів для попередження розповсюдження респіраторної хвороби #covid19.

Дані заходи здійснюються з метою інформування, усвідомлення колективної відповідальності та забезпечення громадського порядку. Ми розраховуємо на свідомість громадян заради нашої спільної безпеки та сподіваємося, що святкування Великодня в умовах карантину відбудеться в родинному колі та з взаємоповагою один до одного.

Варто зазначити, що така діяльність не передбачена жодним законодавчим та нормативно-правовим актом і є самодіяльністю військового керівництва. А залучені до патрулювань військовослужбовці військових комісаріатів та бригад територіальної оборони не мають жодних повноважень та лише наражають себе на небезпеку, бо, як можна побачити з фото. не забезпечені відповідними засобами захисту, а мають лише примітивні маски.

Ще один військкомат почав незаконне патрулювання вулиць Ще один військкомат почав незаконне патрулювання вулиць

Також нагадаємо, що раніше військкомати провели оповіщення резервістів територіальної оборони для можливого залучення до боротьби з поширенням коронавірусної інфекції. При цьому варто зауважити, що завдання тероборони визначені статтею 18 Закону України «Про оборону України» і серед них немає пов'язаних з епідеміями чи надзвичайним станом.