В Естонії пропонують будувати власні бронетранспортери

В Естонії пропонують будувати власні бронетранспортери

Місцева компанія Milrem Robotics представила свою пропозицію Міноборони Естонської Республіки щодо проєкту бронетранспортера 6×6 на противагу іноземним закупівлям.

Наразі Естонія шукає заміну 56 бронетранспортерам Patria Pasi XA-180 та 80 XA-188 (свого часу придбаним у Фінляндії та Нідерландів), і поки фаворитом у цій програмі визнана фінська компанія Patria Oyj, що пропонує Естонії, Латвії та Фінляндії спільну програму розвитку бронетехніки на основі єдиної колісної платформи Patria 6x6.

За попередньою інформацією Міноборони Естонії планує придбати до 300 нових колісних бронетранспортерів для потреб естонської армії, що має відбутися в найближчі 10 років.

Milrem Robotics, разом з іншими естонськими оборонними компаніями, запропонувала замовити нові бойові машини не Фінляндії, а власній промисловості, що має створити додаткові робочі місця та довготривалі можливості як для держави, так і для людей. Загалом 14 місцевих компаній готові приєднатися до консорціуму з розроблення естонського БТРа.

«В естонських компаніях працюють найкращі фахівці та інженери міжнародного рівня з досвідом роботи в оборонній промисловості. Наші компанії мають досвід роботи з технологічно складними рішеннями, зокрема й в якості головних підрядників», – заявили у Milrem Robotics.

Нагадаємо, що Естонія очолила розробку європейського наземного безпілотника підписавші угоду з представниками Бельгії, Іспанії, Латвії, Німеччини, Фінляндії та Франції.

THeMIS

В естонській компанії розглядають два варіанти придбання нових БТР, вигідних для країни. Перший – отримання ліцензії від фінської сторони на початок складання обраної моделі з широким залученням місцевих компанії та впровадженням власних модифікацій. Другий – проєктування та побудова нового БТРа місцевим консорціумом.