Криворізькі танкісти отримали два нові гуртожитки

Криворізькі танкісти отримали два нові гуртожитки

На території 17-ї окремої танкової Криворізької бригади імені Костянтина Пестушка завершено зведення двох гуртожитків для контрактників, будівництво яких розпочалось у 2018 році.

Про це повідомляє пресслужба танкової бригади.

В цих гуртожитках буде усе необхідне для комфортного проживання, в тому числі індивідуальні кухні, окремі душові та кімнати для проживання. У цих помешканнях будуть проживати як одинокі військовослужбовці, так і військовослужбовці з сім’ями. На даний час вже побудовано два гуртожитки, в які незабаром будуть заселятися військовослужбовці.

Гуртожитки побудовані за типовим проєктом казарм поліпшеного планування, що розраховані на проживання 125 осіб, у двокімнатних блоках, із власною душовою кімнатою та туалетом. Також, на кожному поверсі передбачена кухня та спеціалізовані побутові кімнати із пральними машинами, сушарками, місцями для прасування одягу тощо.

Проте, якщо від початку планувалось, що у цих казармах житимуть неодружені рядові контрактники, а сімейні отримуватимуть грошову компенсацію за піднайом, то з повідомлення пресслужби можемо зробити висновок що тепер там селитимуть і неодружених і сімейних.

Криворізькі танкісти отримали два нові гуртожитки

На оприлюднених криворізькою танковою бригадою фото також можна побачити кілька недобудованих гуртожитків, які потроху заростають травою.

Криворізькі танкісти отримали два нові гуртожитки Криворізькі танкісти отримали два нові гуртожитки Криворізькі танкісти отримали два нові гуртожитки Криворізькі танкісти отримали два нові гуртожитки

Нагадаємо, що наймасштабніший за історію ЗСУ проєкт будівництва був ініційований п'ятим Президентом Петром Порошенком, за рахунок конфіскованих т.зв «грошей Януковича» – у 2017 році з 1,42 млрд дол, що було повернуто державі, 4 млрд грн було виділено на потреби Міноборони, частина їх також пішла на закупівлю і виробництво озброєння та боєприпасів.

Загалом планувалось до кінця 2019 року збудувати службове житло для 23 тисяч солдатів-контрактників (184 казарми) та паралельно розпочати наступний етап – будівництво 34-х чотириповерхових сержантських будинків, а в перспективі й багатоквартирних будинків для офіцерів. Але поступово проєкт почав пригальмовувати, а його розвиток взагалі під питанням.