SB1 Defiant від Sikorsky-Boeing досяг швидкості 380 км/год

SB1 Defiant від Sikorsky-Boeing досяг швидкості 370 км/год

Демонстратор швидкісного гелікоптера SB1 Defiant, під час льотного випробування 9 червня, вперше розвинув швидкість понад 200 вузлів, повідомили розробники у вівторок.

Зокрема SB-1 Defiant, що спільно розробляється компаніями Sikorsky та Boeing, розігнався до 205 вузлів (380 км/год), проте це ще відповідає вимогам швидкості для перспективного гелікоптера в рамках підпрограми Future Long-Range Assault Aircraft (FLRAA).

«Випробування знаменують собою великий крок вперед, на шляху команди Sikorsky-Boeing до вимоги швидкості у 230 вузлів (426 км/год), – заявив 16 червня під час круглого столу з журналістами Джей Маклін, представник компанії Sikorsky.

Політ відбувся у Випробувальному центрі компанії Sikorsky у Вест-Палм-Біч, штат Флорида.

«Подолання швидкості у 200 вузлів є важливим ще й тому, що це більше за швидкість будь-якого звичайного гелікоптера, і ми розуміємо, що саме швидкість і маловисотна маневреність мають вирішальне значення для виживання в майбутньому середовищі FVL», – зазначив Маклін, використавши абревіатуру FVL (‎Future Vertical Lift‎), що позначає програму створення сімейства гелікоптерів для Збройних сил Сполучених Штатів. частиною якої є й FLRAA.

FVL передбачає розробку п'яти різних літальних апаратів, які матимуть спільне обладнання, авіоніку, двигуни та ін. Перспективні машини у майбутньому мають замінити гелікоптери UH-60 Black Hawk, AH-64 Apache, CH-47 Chinook, and OH-58 Kiowa helicopters.

Нагадаємо, що у рамках іншої підпрограми Future Attack Reconnaissance Aircraft (FARA), один з претендентів на майбутнього розвідника – гелікоптер Racer від Airbus Helicopters, розроблений на базі прототипу Eurocopter X3, на випробуваннях розвинув швидкість 472 км/год.