Військові порівнюють бойові модулі для БМП

Військові порівнюють бойові модулі для БМП

Збройні Сили України на одному з військових полігонів Чернігівщини проводять порівняльні випробування бойової машини піхоти БМП-1 з вітчизняними бойовими модулями.

Як повідомив Генеральний штаб Збройних Сил України, між собою порівнюють БМП-1 з бойовими модулями «Парус», «Спис», «Шквал» та «Стилет». Випробування проводяться за участю фахівців Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки (ДНДІ ВС ОВТ)

БМ-7 «Парус» – дистанційно керований бойовий модуль, що був розроблений ХКБМ для бронетранспортера БТР-4 та є подальшим розвитком БМ «Штурм».

БМ-7 Парус

У модулі встановлена 30-мм гармата КБА-1 або ЗТМ-1 (аналоги 2А72), 30-мм автоматичний гранатомет КБА-117, 7,62-мм кулемет КТ-7,62, комплекс керованого озброєння «Бар'єр» з двома ракетами та шість 81-мм ПУ димових/аерозольних гранат. За керування вогнем відповідає СКВ «Трек-М». Модуль не займає місця всередині машини.

БМ-7 Парус Бойове відділення БТР-4 з БМ-7 «Парус (1 – робоче місце оператора бойового модуля)

БМ «Спис» – бойовий модуль представлений приватною компанією ТОВ «Науково-виробнича компанія «Техімпекс» у 2018 році. Склад озброєння аналогічний модулю «Парус». Однією з відмінностей модуля те що він потребує місця у внутрішньому об'ємі та оператор перебуває у середині модуля, з плюсів – заряджання озброєння можливе з середини бойової машини.

БМ Спис БМ Спис БМ Спис

КБА-105 «Шквал» – бойовий модуль розроблений на початку 2000х, у рамках виконання дослідно-конструкторських робіт по темі «Бліндаж», київським КП «Науково-технічний центр артилерійсько-стрілецького озброєння» (КП НТЦ АСО), яке з 2005 року увійшло до складу Державного підприємства «Конструкторське бюро «Артилерійське озброєння» (ДП КБАО).

БМ Шквал

«Шквал» має типове озброєння для більшості вітчизняних модулів: 30-мм гармату ЗТМ-1 або ЗТМ-2 (аналоги 2А72 та 2А42), 7,62-мм спарений кулемет КТ-7,62, 30-мм автоматичний гранатомет АГ-17 (КЬА-117), протитанкове кероване озброєння, шість пускових димових/аерозольних гранат. Комплекс управління вогнем включає прицільний комплекс ОТП-20, який інтегрований з системою управління стрільбою керованими ракетами, і стабілізатор озброєння СВУ-500. Модуль також потребує місця у внутрішньому об'ємі машини.

БМ Шквал

БМ «Стилет» – дистанційно керований бойовий модуль розроблений ДП «Житомирський бронетанковий завод», є модернізацією БМ «Кастет». Модуль оснащений 30-мм гарматою ЗТМ-2, 30-мм автоматичний гранатомет КБА-117, 7,62-мм кулемет КТ-7,62, ПТРК «Бар'єр» та п'ятьма 81-мм ПУ димових/аерозольних гранат. Система керування вогнем – «Трек-2-01».

БМ Стилет

Вага модуля – 1,5 тонни. Габаритні розміри: 3236 (по дульному гальму) х2155х2240.

Зауважимо, що бойові модулі «Шквал» та «Стилет» вже проходили порівняльні заводські випробування в 2017 році (ВІДЕО).



Нагадаємо, що з 13 по 16 жовтня 2020 року в Києві має відбутися наступна XVII Міжнародна спеціалізована виставка «Зброя та безпека 2020».

Ukrainian Military Pages запрошує вітчизняні компанії на свої сторінки – розмістимо на безоплатній основі Ваші анонси та пресрелізи

наш e-mail: ukrmilitarypages@gmail.com