КБ «Луч» на Зброя та безпека-2020 презентує ударний дрон

Автор: Іван Чигринський
КБ Луч на Зброя та безпека-2020 презентує ударний дрон

ДККБ «Луч» планує презентувати ударний безпілотник власного виробництва на XVI Міжнародній спеціалізованій виставці «Зброя та безпека», яка восени пройде у Києві.

На стенді КБ продемонструють повнорозмірний макет БпЛА, повідомив генеральний директор КБ Олег Коростельов в інтерв'ю Security Talks. Щодо «реальності» планів, то на сьогодні вже готово 85% систем комплексу. Зокрема на решту 15% приходиться планер та двигун.

Олег Коростельов зазначив, що КБ «Луч» вже було практично відпрацьовано всі складові частини безпілотника у складі інших виробів – зокрема оптико-прицільної станції вертоліотного протитанкового комплексу та протикорабельної ракети Р-360 «Нептун», і тепер залишись їх просто з'єднати в іншому літальному апараті.

Спроєктувати літальний апарат для КБ «Луч» це взагалі, абсолютно не проблема. Якщо ми проєктуємого літальні апарати великого розміру, великої ваги, які обертаються навколо вісі з великою кутовою швидкістю і т.ін., то спроєктувати «звичайний» літальний апарат з хорошими аеродинамічними якостями для нас це не проблема

Рівень корисного навантаження (тут мається на увазі лише підвісне озброєння, а решта систем входить до основного апарату) передбачається на рівні 200-250 кг, що дозволить нести чотири керовані ракети вагою приблизно по 50 кг. Час перебування у повітрі – 24 години. Швидкість польоту 150-200 км/год.

КБ Луч на Зброя та безпека-2020 презентує ударний дрон

«Прийняти на озброєння такий літак (БпЛА) реально на протязі півтора року, – вважає генеральний конструктор. – Розпочати літати за дев'ять місяців, скажемо так, і ще залишити 8-9 місяців на всі випробувальні роботи та доопрацювання. В якості системи управління підійде командний пункт «Нептуна», просто з іншим програмним забезпеченням».



Нагадаємо, що наступна XVII Міжнародна спеціалізована виставка «Зброя та безпека 2020», має відбутися в Києві з 13 по 16 жовтня 2020 року.

Ukrainian Military Pages запрошує вітчизняні компанії на свої сторінки – розмістимо на безоплатній основі Ваші анонси та пресрелізи

наш e-mail: ukrmilitarypages@gmail.com