Винищувач JF-17 придбання якого розглядала Україна отримає новий російський двигун

Автор: Андрій Шинко
РД-93МА

Пакистансько-китайський винищувач JF-17 Thunder (Chengdu FC-1 Xiaolong), придбання якого розглядала Україна, отримає новий двигун РД-93МА, розроблений російською «ОДК-Климов» (входить в Об'єднану двигунобудівну корпорацію (ОДК) Держкорпорації «Ростех»).

РД-93МА спеціально розроблений для легких винищувачів з одним двигуном. Є модернізацією двигуна РД-93, який на зараз використовується у літаках JF-17 (китайське найменування Ченду FC-1 Сяолун). Новий двигун має поліпшені експлуатаційні характеристики. Зокрема, підвищені термодинамічні параметри, вдосконалену конструкцію вентилятора і гарячої частини, модернізовану систему автоматичного керування силовою установкою. Також збільшені основні показники – призначений ресурс і тяга. Забезпечено додатковий режим аварійного запуску двигуна в повітрі і реалізована можливість аварійного зливу палива.

Наразі на Росії розпочались випробування двигуна у термобарокамері Центрального інституту авіаційного моторобудування імені П.І. Баранова (ЦІАМ), щоб підтвердити висотно-швидкісні характеристики в змодельованих умовах польоту. При успішному проходженні цього етапу буде отримано дозвіл для проведення льотно-конструкторських випробувань, повідомляє ОДК.

РД-93МА

Очікується, що тяга РД-93МА становитиме до 9300 кгс у порівнянні з 8300 кгс РД-93, що значно збільшить потужність та дозволить JF-17 / FC-1 нести більше озброєння і літати з більшою швидкістю.

Нагадаємо, що делегація Повітряних Сил Збройних Сил України на чолі з командувачем генерал-полковником Сергієм Дроздовим у березні цього року відвідала пакистанську компанію Pakistan Aeronautical Complex (PAC), давши старт чуткам про те, що Україна розглядає придбання винищувачів JF-17 Block III.

Україна розглядає придбання пакистансько-китайських винищувачів JF-17 Block III

Зауважимо, що 7 липня 2020 року, Центральний науково-дослідний інститут ЗС України, організував проведення наукового семінару щодо вироблення підходів до вибору єдиного типу багатоцільового винищувача, який за планом має замінити, протягом 2021-2035 років, літаки МіГ-29, Су-27, Су-24М, Су-25, Су-24МР у Повітряних Силах ЗС України.



Нагадаємо, що з 13 по 16 жовтня 2020 року в Києві має відбутися наступна XVII Міжнародна спеціалізована виставка «Зброя та безпека 2020».

Ukrainian Military Pages запрошує вітчизняні компанії на свої сторінки – розмістимо на безоплатній основі Ваші анонси та пресрелізи

наш e-mail: ukrmilitarypages@gmail.com