Росія провокувала болгарський корабель на Sea Breeze 2020

Росія провокувала болгарський корабель на Sea Breeze 2020

Російська Федерація знов вдається до провокацій на Чорному морі, цього разу провокували болгарський військовий корабель «Бодри» на міжнародних навчання Sea Breeze 2020.

Про це повідомляє Український мілітарний портал з посиланням на власні джерела.

Зокрема, під час відпрацювань маневрів, на болгарський корабель по радіоефіру вийшов російський патрульний корабель Берегової охорони ФСБ Росії з вимогою покинути район перебування. Командир російського військового корабля називав перебування «Бодри» у визначеному районі провокацією, а сам район – «виключною економічною зоною Росії». Також він акцентував на те, що цей район зараз є закритим.

Інформація, про те що РФ перекриває райони «внахлест» локаціям українсько-американських навчань «Сі Бриз 2020» звернув увагу представник благодійної організації «Інститут чорноморських стратегічних досліджень» Андрій Клименко:

Росія провокувала болгарський корабель на Sea Breeze 2020

Ділянки помічені зеленим – перекриті Румунією, рожеві – Туреччиною обведені жовтим – перекриті Україною, зеленим – Болгарією. Ті що не перекриті червоним – закриті Росією.

Це вже не перший випадок, подібним чином Росія вже створювала перепони під час міжнародних навчань Sea Breeze 2019, коли перед стартом морських маневрів перекрила одну з запланованих для морських стрільб локацій у Чорному морі, а також під час випробувань українських ракетних комплексів.

Читати також:Чому сто років тому британська преса назвала російську ескадру «флотом божевільних»