Міноборони показало нові парадні погони

Автор: Андрій Шинко
Міноборони показало нові парадні погони

У Міністерстві оборони України презентували парадні погони, які незабаром планують запровадити для носіння військовослужбовцями Збройних Сил України.

Нові погони представив полковник Ігор Непота – начальник відділу розробки та впровадження військової символіки Головного управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗС України у спецпроєкті «Мілітарний код».

Нагадаємо, що вперше про концепцію нових погонів Ігор Непота розповів наприкінці червня. Перша презентація викликала жваве обговорення та критику. Зокрема цьому присвятили увагу й ми на сторінках Ukrainian Military Pages: «Що не так з новими парадними погонами ЗСУ?»

Тому не будемо повторюватись, лише нагадаємо, що пропонуються прямокутні погони із заокругленим верхнім краєм, на яких стилізовано під історичні зразки має бути вишите плетіння погона для вищого, старшого й молодшого офіцерського складу.

Викликає подив чому під час презентації показані військові звання, які незабаром мають бути скасовані: «генерал армії України», «генерал-полковник» і «перший сержант», та відповідно відсутні нові: «генерал», «бригадний генерал», «коммодор» та «головний сержант».

Можливо це тому, що Володимир Зеленський все ніяк не підпише вже проголосований законопроєкт №2247. А може все набагато простіше – нові звання, після підписання, набудуть чинності лише у жовтні, а нові погони схоже планують ввести набагато раніше, наприклад до параду 24 серпня (чи іншого урочистого заходу, якщо знов не буде параду).

Самі погони виглядатимуть так:

Міноборони показало нові парадні погони Міноборони показало нові парадні погони Міноборони показало нові парадні погони Міноборони показало нові парадні погони

Власне презентація:

І наостанок, невелика інфографіка, яка ймовірно, на думку розробників нових погонів, має показати їх історичну спадковість та світові аналогії:

Міноборони показало нові парадні погони