ЗІМ вперше розпочав серійне виготовлення гусениць

гусениці

ДП «Завод імені В.О. Малишева» опанувало новий напрямок виробництва – гусениць для бойової машини піхоти, повідомили у ДК «Укроборонпром»... бо мабуть забули, що те саме повідомляли 1,5 роки тому – у лютому 2019 року.

Про чергове опанування виробництва гусениць сьогодні повідомив гендиректор ЗІМу Василь Крилас під час візиту на підприємство віцепрем’єр-міністра Олега Уруського, представників Укроборонпрому та делегації народних депутатів, повідомляє пресслужба Укроборонпрому.

ЗІМ розпочав виготовлення гусениць

Проте, як ми вже написали, опанування виробництва гусениць для бойових машин піхоти (БМП) Заводом імені Малишева начебто відбулось ще на початку 2019 року, тобто понад 1,5 роки тому. Про що повідомляла пресслужба концерну 27 лютого 2019 року.

ЗІМ розпочав виготовлення гусениць

Проте схоже, що директор такі правий щодо початку серійного виробництва, адже від початку 2019 року замовлення на гусениці заводу не давали, а спроби отримати контракт через тендери були не вдалі – ЗІМ дискваліфікували через неспроможність постачання товару у визначені терміни, а гусениці неодноразово закуповували у чеської компанії Excalibur Army.

Наразі ж зазначається, що фахівці харківського підприємства уже розпочали виконання замовлення Міністерства оборони України.

«Традиційно наше підприємство було задіяне у виготовленні гусениць для танків, тому виробництво гусениць з гумо-металевими шарнірами для легкої бронетехніки фахівці ми змогли опанувати у доволі стислі строки, – говорить Василь Крилас. – Після успішних випробувань ЗІМ отримав замовлення від Житомирського бронетанкового заводу на виробництво декількох десятків комплектів гусениць. Виконання замовлення Міноборони вже стартувало, на сьогодні повністю завершені роботи над виготовленням першого комплекту гусениць. Опанування такого напрямку виробництва значно розширює можливості нашого підприємства, а наші військові нарешті отримають БМП на нових українських гусеницях», – заявив Василь Крилас.

Директор підприємства також повідомив, що минулий рік завод закінчив зі збитками близько 400 млн грн, але за 9 місяці поточного року ситуацію виправили і наразі збитків немає. На початку четвертого кварталу, додав він, підприємство планує отримати прибуток.

Нагадаємо, що 2018 рік ЗіМ завершив із прибутком майже у 500 млн грн та посів третє місце у ТОП-2019 вітчизняного ОПК за версією Ukrainian Military Pages.

гусениці

Гусениці для БМП виготовляються з матеріалів, виготовлених українськими виробниками: ПАО «Дніпроспецсталь» м. Запоріжжя; ДП УНДКТІ «Дінтем» м. Дніпро.

При освоєнні виробництва гусениць для БМП центральна заводська лабораторія ЗіМ розробила оригінальну методику та успішно виконала циклічні випробування гумо-металевих шарнірів. Гумометалевий шарнір витримав більше 14 млн циклів кручення з радіальним навантаженням 1380 кгс, що відповідає більше 42000 км пробігу гусениці.

Дослідні зразки гусениць витримали навантаження при русі БМП-2 по твердому покриттю з максимальною швидкістю 65 км/год та з імітацією повного бойового спорядження. При випробуваннях дослідних зразків гусениць підтверджено ресурс експлуатації 15000 км пробігу. Гарантійний ресурс експлуатації гусениць – 7000 км пробігу у складі БМП або 36 місяців.

Читати також:Укрінмаш поставить ЖБТЗ гусениці для БМП на 1 млн євро



Нагадаємо, що з 13 по 16 жовтня 2020 року в Києві має відбутися наступна XVII Міжнародна спеціалізована виставка «Зброя та безпека 2020».

Ukrainian Military Pages запрошує вітчизняні компанії на свої сторінки – розмістимо на безоплатній основі Ваші анонси та пресрелізи

наш e-mail: ukrmilitarypages@gmail.com