Сьогодні на трасі Київ-Чоп сідатимуть бойові винищувачі

Сьогодні на трасі Київ-Чоп сідатимуть винищувачі

Сьогодні з 16:00 до 19:00 на ділянці автодороги М-06 Київ-Чоп між селами Крупець та Михайлівка Радивилівського району військові літаки відпрацьовуватимуть посадку та зліт.

«Дані навчання є необхідним елементом підготовки та відпрацювання визначених завдань за призначенням авіаційних, зенітних ракетних та радіотехнічних військ з метою захисту суверенітету та цілісності України і її громадян», – повідомила пресслужба Повітряного командування «Центр» Повітряних Сил ЗС України.

Нагадаємо, що кілька років тому керівництво держави ухвалило рішення про облаштування визначених ділянок автошляхів для використання військовою авіацією в якості злітно-посадкових смуг. Адже базові військові аеродроми є чи не першою ціллю ворога.

Чотири роки тому, у рамках військових навчань «Небесний щит-2016», українські МіГ-29 вже відпрацьовували тут посадку та зліт.

Сьогодні на трасі Київ-Чоп сідатимуть винищувачі

«Визначені екіпажі винищувальної авіації Повітряних Сил Збройних Сил України на літаках Міг-29 здійснили навчальну посадку та зліт на авіаційній ділянці автотраси. Під час приземлення літаків на автотрасі рух авто транспорту тимчасово перекрили. Пілоти поставленні завдання виконали, чим підтвердили високу виучку, злітаність та професіоналізм», – повідомили тоді у Генеральному штабі Збройних Сил України.