Нібулон отримав контракт на ремонт прикордонного корабля

Нібулон отримав контракт на ремонт прикордонного корабля

Учора, 11 серпня, суднобудівна верф української компанії «Нібулон», отримала контракт від Морської охорони Держприкордонслужби МВС України на ремонт корабля «Крим».

Договір №128-20 на ремонт корабля Морохорони ДПСУ «Крим» (BG01) проєкту 1360, підписано з Одеським загоном морської охорони, за результатом тендеру, що відбувся 30 липня. Компанію ТОВ «Сільськогосподарське підприємство «Нібулон» було визнано переможцем 3 серпня – при стартовій вартості робіт 7 млн грн, переможець оцінив свої послуги у 5,9 мільйонів гривень.

Інші учасники торгів – Приватне підприємство «ПІ. ЕЙ. АЙ. ШИПМЕНЕДЖМЕНТ ІНК» і ПрАТ «Іллічівський судоремонтний завод «ІСРЗ» запропонували 6,8 та 7 млн грн відповідно.

Контракт передбачає проведення робіт у три етапи. На першому – доковий огляд і дефектація корпусу, систем, механізмів, обладнання корабля, другий етап передбачає виконання ремонтних робіт протягом 45 днів, але не пізніше 30 жовтня 2020 року. Третій етап – передача корабля замовнику.

Читати також:Французи обрали «Нібулон» для будівництва патрульних катерів


Корабель «Крим» (BG 01) проекту 1360, шифр «Чайка», було закладено 7 січня 1977 року на суднобудівному заводі «Алмаз» у Санкт-Петербурзі (тоді Ленінград). Спуск на воду відбувся 16 серпня 1978-го року, а введення до бойового складу – 31 серпня 1978-го року.

Як і однотипний «Кавказ» відносився до прикордонних сторожових кораблів спеціальної служби для перевезення генеральних секретарів та членів політбюро ЦК КПРС під час їх перебування на державних дачах у Ялті та Сочі. Після розпаду СРСР «Крим» відійшов Україні, а «Кавказ» Росії. Кораблі використовувались для роботи з першими особами держав.

Восени минулого року Морська охорона Державної прикордонної служби України повідомила про рішення переобладнати цей корабель у навчальне судно.