Контрактникам платитимуть більше, а строковиків наберуть менше

грошове забезпечення

Восени 2020 року планується призвати менше строковиків, а з початком 2021 року підвищити рівень грошового забезпечення військовослужбовців-контрактників, проте за однієї умови...

Про це повідомляє Головне управління персоналу Генерального штабу Збройних Сил України.

Зокрема повідомляється, що нині у Генеральному штабі триває робота з якісного укомплектування Збройних Сил України рядовим та сержантським складом, яка спрямована на збільшення військовослужбовців військової служби за контрактом.

Передбачено вдосконалення нормативно-правових актів України з питань соціального захисту військовослужбовців, забезпечення кар’єрного зростання військовослужбовців та підвищення рівня матеріального (грошового) забезпечення військовослужбовців (з початку 2021 року у разі збільшення обсягів видатків за фондом грошового забезпечення за запитом Міноборони).

Також зазначається, що З початку 2020 року залучено до військової служби за контрактом у Збройних Силах України 25 тис чоловік (з них понад 2 тис. осіб офіцерського складу). Це дає можливість поставити питання про зменшення чисельності громадян України, які підлягатимуть призову на строкову військову службу у жовтні – грудні цього року, вважають у Генштабі. Відповідні пропозиції готуються для подання на розгляд до Кабінету Міністрів України.

У Генеральному штабі успіхи пов'язують із перетворенням військових комісаріатів на територіальні центри комплектування та соціальної підтримки (ТЦКтаСП). Начебто «удосконалення організації відбору кандидатів», позитивно визначається на кількості громадян, які вступають на військову службу за контрактом.

Проте самий результативний рік набору на контракт був 2016-й, коли ще не було ТЦКтаСП, – із початку року й до серпня тоді було прийнято на контактну службу біля 45 тисяч осіб (з них 5000 офіцерів). Пояснення цьому дуже просте – значному збільшенню показників сприяло різке підвищення грошового забезпечення 1 січня 2016 року (з 2300 до 7000 грн для солдата).