Байден дасть Україні смертоносну зброю проти Росії

Байден дасть Україні смертоносну зброю проти Росії

Кандидат в президенти США від Демократичної партії Джо Байден пообіцяв, що в разі перемоги на виборах його адміністрація надасть Україні військову підтримку, зокрема летальну зброю.

Про це йдеться у вітальній заяві з нагоди 29-ї річниці незалежності України, яка оприлюднена на сторінці його виборчої кампанії.

Як президент я дам зрозуміти Кремлю, що він має припинити свою агресію щодо окупації України. Адміністрація Байдена-Гарріса забезпечить надання Україні необхідної економічної та військової підтримки, включно зі смертоносною зброєю, водночас закликатиме Україну проводити необхідні для її успіху реформи. Разом ми будемо працювати над відзначенням Дня незалежності України як мирної, цілісної, суверенної, демократичної та процвітаючої країни.

Крім того він піддав критиці чинного президента США Дональда Трампа: «президент Трамп відмовляється протистояти Владіміру Путіну з приводу триваючої агресії Росії проти України, навіть кілька разів наполягаючи на тому, що Крим по праву є російською територією. Він затримав життєво важливу ​​військову допомогу, намагаючись примусити президента України Зеленського втручатися у президентські вибори в США 2020 року. Він відмовився від професійних дипломатів у створенні політики щодо України, і неодноразово ставив свої особисті інтереси над інтересами Сполучених Штатів».

Читати також:ВМСУ хочуть американські ПКР ВGM-176В Griffin