Оприлюднено наказ про зарахування нового бронекатеру до складу ВМСУ

Оприлюднено наказ про зарахування нового бронекатеру до складу ВМСУ

Міністерство оборони України оприлюднило наказ про зарахування до складу Військово-Морських Сил ЗС України малого броньованого артилерійського катеру проєкту 58155.

Відповідно до наказу № 312 від 02.09.2020 року,до складу ВМС зарахований артилерійський бронекатер проєкту 58155, шифр «МБАК» заводський номер 010304. Наказом доручається командувачу ВМСУ організувати постановку бронекатеру на облік та всі види забезпечення, присвоїти йому бортовий номер та провести організаційно-штатні заходи.

Нагадаємо, що урочистості щодо зарахування броньованого артилерійського катеру, який отримав бортовий номер P180 та ім'я «Костопіль», відбулись 5 вересня.

Катер типу «МБАК», що являє собою модифікований на ПрАТ «Завод «Кузня на Рибальському» проєкт «Гюрза-М» від ДПЦК, був закладений у Києві в 2018 році, 2 квітня 2019 року катер спустили на воду, а у вересні того ж року катер прибув для випробувань до Одеси.

Бронекатер озброєний двома бойовими модулями КАУ-30М під управлінням оптико-електронної системи управління вогнем Spin, переносним зенітним ракетним комплексом (ПЗРК), 50-мм автоматичною установкою постановки пасивних перешкод УППП-20, протидиверсійною гідроакустичною станцією (ГАС) Cerberus Mod 2 німецької компанії Atlas Elektronik, а також має можливість постановки морських мін.

Крім того, планується, що катери цього типу у перспективі отримають безпілотний авіаційний комплекс F-2M, розрахований на катапультний запуск з борту катера та парашутну посадку на воду. Наразі БпАК F-2M проходить державні випробування.

Оприлюднено наказ про зарахування нового бронекатеру до складу ВМСУ Оприлюднено наказ про зарахування нового бронекатеру до складу ВМСУ