1827-а база артозброєння потрапила у список військових частин ЗСУ, що будуть розформовані

1827-а база артозброєння потрапила у список військових частин ЗСУ, що будуть розформовані

1827-я база артилерійського озброєння (військова частина А4558), що дислокується у Ніжині, буде розформована, про це сьогодні повідомила офіційна інформагенція Міноборони.

Повідомляється, що планувалось розформувати частину вже цього року, але після публікації у місцевих ЗМІ інформації про розформування та масове скорочення цивільних працівників бази, у командуванні частини запевнили, що терміни розформування відтермінували на рік.

«Ми вже отримали відповідне рішення вищого командування про внесення змін у Директиву Міністра оборони України та Головнокомандувача ЗС України щодо перенесення терміну розформування на рік. Скорочені будуть лише вакантні посади, що є в нашому штаті. У подальшому штат частини оптимізують відповідно до покладених на нас завдань. Особовий склад нашої військової частини і надалі виконуватиме свої завдання», – зазначив тимчасовий виконувач обов’язків командира бази підполковник Ігор Кізь.

Цікаво, що крім зберігання, ремонту та модернізації артилерійського озброєння, військова частина А4558 також виробляє мисливські і тактичні карабіни, які можна вільно придбати у збройових торгівельних мережах. Саме фахівцями цієї частини було розроблено гвинтівку ВМ2 МП-УОС, що є глибокою модернізацією гвинтівки Мосіна зразка 1891/1930 років. Демонстрація дослідного зразка якої була проведена 13 листопада 2015 року, а 18 березня того ж року дослідна партія передана на випробування Національної гвардії.

Адже в частині поряд з автоматами Калашникова, пістолетами Макарова, карабінами Симонова, гвинтівками Драгунова, зберігаються також трилінійні гвинтівки Мосіна, револьвери Нагана, пістолети ТТ і «Парабелум», пістолет-кулемети ППШ, ППС і Томпсона, кулемети Максима та інша радянська і іноземау зброя.

Нагадаємо, що минулого місяця Генеральний штаб повідомив про заплановане скорочення Збройних Сил України на 20 тисяч посад військовослужбовців, через бажання привести штатну чисельність до нормативної, визначеної законом 2015 року.

Одним з варіантів скорочення штатної чисельності начальник Генштабу генерал-лейтенант Сергій Корнійчук назвав скорочення артилерійських батарей з шести гармат до чотирьох, а танкових рот до 8-9 танків. Виведене озброєння мають поставити на зберігання, а до складу їх обслуг і екіпажів призначити резервістів, яких призиватиме військкомат у разі загострення.

За інформацією екскомандувача Десантно-штурмових військ ЗСУ, Героя України, генерал-лейтенанта Михайла Забродського, окрім артилерійських і танкових підрозділів, військове керівництво розглядає скорочення декількох ескадрилій тактичної авіації.

Читати також: За три роки з ЗСУ звільнилось 77 тисяч контрактників

Також раніше було прийнято рішення про розформування створеного у 2015 підрозділу «Аеророзвідка» – Центру впровадження та супроводження автоматизованих систем оперативного (бойового) управління (військова частина А2724).

До слова, Ukrainian Military Pages, містить переліки розформованих військових частин Збройних Сил України, які постійно оновлюються та доповнюються новою інформацією.