США схвалили продаж Австралії ракет FGM-148E Javelin

Автор: Олексій Махно
США схвалили продаж Австралії ракет FGM-148E Javelin

Державний департамент США погодив можливий продаж Австралії протитанкових ракет FGM-148E Javelin та супутнього обладнання орієнтовною вартістю 46 мільйонів доларів.

Схвалений запит, загальною вартістю 46 мільйонів доларів, включає 200 ракет FGM-148E, технічну допомогу, супутні елементи логістики та програмної підтримки. Відповідне повідомлення Агенції з оборонного співробітництва Міністерства оборони США (DSCA) оприлюднене 30 жовтня. Ракети будуть постачатися з запасів армії США.

Австралійські сили оборони (Australian Defence Force, або ADF) прагнуть заповнити тимчасовий дефіцит ракет Javelin у своєму арсеналі, щоб підтримувати належний рівень готовності.

Зазначається, що угода відповідатиме цілям зовнішньої політики та національної безпеки США. Австралія є одним з наших найважливіших американських союзників у Західній частині Тихого океану, її стратегічне розташування суттєво сприяє забезпеченню миру та економічної стабільності в регіоні.

Повідомлення про потенційний продаж вимагається американським законодавством і не означає, що угода вже відбулась чи обов'язково відбудеться.

Читати також:США спростили доступ до програми іноземних військових продажів