Міноборони затвердило інструкцію з ведення Історичного формуляра (довідки) та журналу бойових дій

Міноборони затвердило інструкцію з ведення Історичного формуляра (довідки) та журналу бойових дій

Міністерство оборони України наказом № 363 від 6 жовтня 2020 року затвердило інструкцію з ведення Історичного формуляра (довідки) військової частини та Журналу бойових дій.

Водночас визнано таким, що втратив чинність, наказ Міноборони від 11 червня 2014 року № 377 «Про затвердження Положення про Історичний формуляр (Історичну довідку)».

Історичний формуляр – формалізований документ, що містить відомості з історії військової частини, інформацію про її командування, підпорядкованість та дислокацію.

Історичний формуляр ведеться у військових частинах (від окремого батальйону і вище), які мають Бойовий Прапор, військових навчальних закладах, кораблях, катерах і суднах забезпечення Військово-Морських Сил, з часу створення частини. На бойових кораблях та суднах ВМС формуляр іменується Історичним журналом.

Історична довідка – формалізований документ, що містить відомості з історії органу військового управління, підприємства, установи, організації Збройних Сил України, інформацію про його командування (керівництво), підпорядкованість та дислокацію.

Журнал бойових дій – звітно-інформаційний документ, що входить до складу бойових документів, в якому відображається підготовка і хід бойових дій.

Журнал бойових дій ведеться у військових частинах (їх підрозділах), а також кораблях 1-го, 2-го та 3-го рангів з моменту отримання наказу, директиви про залучення до ведення бойових дій до моменту завершення виконання завдань у районі бойових дій.