Прототип БМП «Кевлар-Е» від приватної компанії Укріннмаш

Прототип БМП Кевлар-Е від приватної компанії Укріннмаш

У мережі з’явилось фото прототипу БМП «Кевлар-Е», від приватної компанії ТОВ «Укріннмаш», яка побудована на шасі САУ 2C1 «Гвоздика», яке в свою чергу базується на МТ-ЛБ.

Про це повідомляє Український мілітарний портал.

Перші зображення проєкту ТОВ «Укріннмаш» (не плутати з державним спецекспортером – ДГЗІФ «Укрінмаш») з’явились у 2018-у році. Бойова машина піхоти (БМП) «Кевлар-Е» виготовлена на шасі САУ 2С1 де, замість башти зі 122-мм гарматою, зроблена надбудова для збільшення висоти десантного відділення та встановлений бойовий модуль БМ-3М «Штурм».

Прототип БМП Кевлар-Е від приватної компанії Укріннмаш

Екіпаж цієї бойової машини піхоти складається з тьох осіб (командир, навідник-оператор, механік-водій), десантне відділення вміщує 6 бійців.

Прототип БМП Кевлар-Е від приватної компанії Укріннмаш

Варто відзначити вельми дивний вибір шасі, яке в українській армії є дефіцитним, що доводять закупівлі за кордоном вживаних САУ і їх некомплектт в частинах. А в 2019 році за кордоном придбали навіть МТ-ЛБ (болгарського виробництва). Водночас на початку 2019 року ДК «Укрспецекспорт» поставила до М'янми комплект технічної документації та виробничу лінію для збирання 2С1У, де планували створювати на цій базі своєрідні легкі танки.

ТОВ «Укріннмаш» брала участь у створенні ракетного комплексу «Нептун» та модернізації самохідного протитанкового ракетного комплексу «Штурм-С».