ЗСУ проводять держвипробування БпАК «Лелека-100»

ЗСУ проводять держвипробування БпАК Лелека-100

ЗС України проводять державні випробування безпілотного авіаційного комплексу «Лелека-100», який в 2016 році за результатами визначальних відомчих випробувань був допущений до експлуатації на особливий період.

Випробувальні польоти, на Січеславщині та на Чернігівщині проводять спільні екіпажі від виробника та випробувальної бригади Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки, повідомляє пресслужба ДНДІ.

Зовнішньотраєкторні вимірювання здійснюються радарною системою MFTR-2100/40.

Згідно з програмою державних випробувань передбачено оцінку авіаційного комплексу в умовах протидії засобів протиповітряної оборони (ППО) та радіоелектронної боротьби (РЕБ). За результатами випробувань буде прийматись рішення про прийняття безпілотного авіаційного комплексу «Лелека-100» на озброєння Збройних Сил України.

Лелека-100

БпАК «Лелека-100» – український багатофункціональний безпілотний літальний апарат, що створений приватною компанією ТОВ «ВІК ДЕВІРО» (ТМ DeVIRo) для аеророзвідки та визначення точних географічних координат об’єктів у режимі реального часу.

Комплекс розробляється для роботи в умовах складної радіо електронної обстановки, у режимі навмисної постановки радіо завад або блокування систем супутникової навігації. БпАК стійкий до погодних умов та придатний до використання у будь-який час доби.

ЗСУ проводять держвипробування БпАК Лелека-100 ЗСУ проводять держвипробування БпАК Лелека-100

Відео від червня 2020 року, коли проводилась підготовка до державних випробувань:

Читати також:Мультикоптер Windhover допущений до експлуатації в ЗСУ