Які кораблі для МВС купує в Італії міністр Аваков?

Які кораблі для МВС купує в Італії Аваков?

Пам'ятаєте міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що МВС потребує більше кораблів і зустрічався з італійськими суднобудівниками?

Про можливе придбання спеціальних швидких кораблів для рятувальних операцій та гуманітарного розмінування, а також трьох кораблів більшого класу з можливістю базування рятувального гелікоптера йшлося під час робочого візиту до Італії делегації МВС України на чолі з міністром Арсеном Аваковом, у серпні 2020 року.

Візит відбувся, але про якісь конкретні плани ми не дізнались. Проте, днями, військовий блогер та дописувач Українського мілітарного порталу Mariner, виявив на сайті італійської фірми DRASS, що спеціалізується на розробці та виготовленні підводних човнів, рятувальних кораблів і обладнання для підводних робіт, графіку проєкту рятувального корабля з символікою Державної служби надзвичайних ситуацій (ДСНС) та Державної прикордонної служби України.

Які кораблі для МВС купує в Італії Аваков? Які кораблі для МВС купує в Італії Аваков?

Наразі не відомо, чи створений цей проєкт з урахуванням завдань ДСНС та ДПСУ або за власною ініціативою компанії, чи пропонувася він українському МВС та взагалі чи має відношення до згаданих перемовин або покликаний привернути увагу до продукції компанії.

Оприлюднені зображення вказують, що корабель призначений для проведення рятувальних операцій на морі, з використанням водолазного обладнання.

Які кораблі для МВС купує в Італії Аваков?

Серед обладнання рятувального корабля можна побачити водолазний дзвін – пристосування для транспортування водолазів на глибину і назад на поверхню, чи наприклад підйому екіпажу підводного човна. А також дві платформи для спуску водолазів:

Які кораблі для МВС купує в Італії Аваков?

Барокамеру для декомпресії:

Які кораблі для МВС купує в Італії Аваков?

Дистанційно керований підводний апарат, що дозволяє обстежувати підводні об’єкти та контролювати дії водолазів.

Які кораблі для МВС купує в Італії Аваков?

Проєкт також передбачає можливість розміщення гелікоптера.