Телекарт-Прилад ознайомив віцепрем'єра із розробкою екіпірування «солдата майбутнього»

Телекарт-Прилад ознайомив віцепрем'єра із розробкою екіпірування солдата майбутнього

Дев'ятого жовтня одеське приватне оборонне підприємство «Телекарт-Прилад» відвідала делегація на чолі з віцепрем’єр-міністром – міністром з питань стратегічних галузей промисловості України Олегом Уруським.

Гості були ознайомлені з основними зразками продукції та існуючими технологічними можливостями підприємства. Варто зауважити, що саме «Телекарт-Прилад» виробляє командний пункт протикорабельного ракетного комплексу «Нептун», що нещодавно прийнятий на озброєння Збройних Сил України. Також підприємство модернізує пункти управління авіацією та командно-штабні машини всіх рівнів.

Урядовій делегації, серед членів якої були й представники Міноборони, було презентовано пункти управління, елементи автоматизованої системи управління військами, засоби зв’язку, а також окремі складові екіпірування «солдата майбутнього», що перебуває у розробці.

Нараз концепція перспективного екіпірування поєднує в собі систему управління зброєю та систему управління боєм (Battle management system). Ключовим елементом є спеціальні окуляри, завдяки яким солдат має можливість побачити розташування своїх військ та противника, а також здійснити наведення зброї на ціль. При цьому, він може перемикатися між загальною картиною операції (common operation picture) та управлінням вогнем зброєю. Кожна мітка в окулярах ідентифікована, тобто має позначення – хто/що це і яка до нього відстань...