Російська армія отримала партію БМП-2М

Автор: Олексій Махно
Російська армія отримала партію БМП-2М

Більше десятка нових БМП-2М з бойовим відділенням «Бережок» надійшло на озброєння танкового з'єднання загальновійськової армії Східного військового округу ЗС РФ.

Про це повідомляє пресслужба російського міністертсва оборони.

Танкове з'єднання загальновійськової армії Східного військового округу (ВВО), дислокованої в Приморському краї, отримало понад десятка нових машин БМП - 2М з бойовим відділенням «Бережок». Модернізовані бойові машини піхоти озброєні автоматичною гарматою калібру 30 мм і протитанковим ракетним комплексом «Корнет».

Раніше повідомлялось, що Міністерство оборони Російської Федерації до кінця 2022 року отримає понад 120 оновлених бойових машин піхоти БМП-2М з бойовим модулем «Бережок».

Залюднений двомісний бойовий модуль Б05Я01 «Бережок» є класичною баштою БМП-2 з оновленим комплексом озброєння: замість основного прицілу навідника БПК-2-42 встановлений комбінований приціл з незалежною системою стабілізації лінії візування в двох площинах. У ньому об'єднані візирний оптичний, тепловізійний і лазерний далекомірний канали, а також канал наведення керованої ракети.

Армія РФ отримає 124 БМП-2М з бойовим модулем Бережок

Озброєння БМП складається з протитанкових керовані ракет «Корнет» з ефективною дальністю стрільби 5 км з можливістю застосування в денний і нічний час, 30-мм гармати для боротьби з легкоброньованою технікою і піхотою противника. У кормовій частині башти встановлено 30-мм автоматичний гранатомет АГ-30М з незалежним приводом вертикального наведення і магазином живлення на 300 гранат.