Одеський авіазавод передав ЗСУ модернізований L-39M1

Автор: Олексій Махно
опис фото

Повітряні Сили ЗС України поповнилися ще одним учбово-тренувальним літаком Aero L-39M1 Albatros, який був модернізований на Одеському авіаційному заводі.

Як передає одеське видання «Думская», сьогодні вдень «Елка» вирушила в одну з бригад тактичної авіації.

Повідомляється, що державне замовлення на цей рік передбачає ремонт і модернізацію Одеським авіазаводом всього двох літаків. Машини мали покинути стіни складального цеху на два місяці раніше, але заводські плани довелося переглянути через проблеми з постачанням обладнання та агрегатів від суміжників.

Заводські випробування і польоти першого Л-39 почалися десять днів тому, другий борт займе місце на випробувальній стоянці наступного тижня.

Перший етап модернізації учбово-тренувального літака — модифікація у варіант Л-39М1 (прийнятий на озброєння ЗСУ в 2009 році) полягає у переобладнані базового авіаційного двигуна АІ-25ТЛ літака Л-39 у профіль АІ-25ТЛШ. Цей двигун на 10% покращує динамічні параметри літака й позитивно впливає на його льотні та злітно-посадкові характеристики.

Удосконалення бортових засобів об’єктивного контролю, зокрема шляхом збільшення їхньої інформативності та створення сучасної автоматизованої системи обробки польотної інформації, стало істотним фактором у забезпеченні якісного навчання льотчиків.

Фото Сергія Смолєнцева

Читати також:Причиною аварії літака L-39 в 2019 році визнано порушення технології ремонту Одеськім авіазаводом